Hovedinnhold

Eikeland-kollaps ødela gullsjansene

HOCHFILZEN (VG Nett) Med en rekke bom og helsprekk i sporet ble de norske medaljesjansene i kvinnestafetten i skiskytter-VM spolert på andre etappe.

Denne saken handler om:

VG Nett LIVE!
Les om løpsutviklingen her

Norge endte på femteplass - selv om tre av jentene leverte meget gode løp.

- Jeg hadde tro på at vi skulle gjøre det bra, og det holdt nesten.

Tora Berger gikk en strålende stafettdebut og sendte Liv Kjersti Eikeland avgårde som nr to - kun syv sekunder bak ledende Russland.

Med to strafferunder i tillegg til seks ekstraskudd og problemer i sporet skar det seg imidlertid helt for Norge på andreetappen.

- Jeg åpnet nok litt hardt fra starten og ble veldig skjelven i beina. Jeg fikk det veldig på slutten, så dette ble ikke noe særlig, sa Eikeland til NRK.

Ved velsking halvveis var Norge på 15. plass, to minutter og 27 sekunder bak Russland.

Da hjalp det lite at både Gro Marit Kristiansen Linda Tjørhom klinte til med beste etappetider på siste halvdel av stafetten.

- Jeg hadde tro på at vi skulle gjøre det bra, og det holdt nesten. Jeg ville valgt det samme laget igjen dersom jeg fikk sjansene, fortalte trener Odd Lirhus.

Tyskland ble nummer to, 41,4 sekunder bak Russland. Hviterussland sikret seg bronse.

VG Nett kommer med mer

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting