Hovedinnhold

Tror Bjørndalen kan komme styrket ut av motgangen

Skiskytterkongen forteller om en tøff sesong

FORTSATT MOTIVERT: Tross motgang, er Ole Einar Bjørndalen (37) fortsatt motivert, og har ikke planer om å gi seg. Foto: Heiko Junge, Scanpix
FORTSATT MOTIVERT: Tross motgang, er Ole Einar Bjørndalen (37) fortsatt motivert, og har ikke planer om å gi seg. Foto: Heiko Junge, Scanpix
KHANTY-MANSJISK (VG Nett) Ole Einar Bjørndalen (37) har hatt noen tunge dager på jobb under VM. Men Halvard Hanevold tror skiskytteresset kan komme styrket ut av det hele.

Tips oss

Vi følger VM i skiskyting.

- Han vil nok litt for mye akkurat nå, og samtidig blir han kanskje stresset over å se Tarjei (Bø) og Emil (Hegle Svendsen) prestere så bra som de gjør, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold til VG Nett.

VG Live:  Følg herrenes 20 kilometer i VM tirsdag kl.13.15

Hanevold, som la opp i fjor, har slett ikke avskrevet Bjørndalen på morgendagens normaldistanse.

- En slik periode som Ole Einar har nå, må stort sett alle gjennom før eller senere. Men kanskje kan dette hjelpe ham til å ta neste skritt også.

Knekken i januar

- Ole Einar kommer ikke i dag, var medieansvarlig Halvor Leas melding til pressen da de norske skiskytterne stilte for intervjuer i dag tidlig. Bjørndalen trengte en dag helt fri for å hente seg inn igjen etter helgens 22. og 24.-plass.

Torsdag i forrige uke var Bjørndalen med på laget som tok gull i mix-stafett. Dagen etter, med gullmedaljen i lommen og frostrøyken stående ut av munnen, fortalte han om den tunge sesongen han har vært gjennom.

- Det startet jo bra, med seier i Østersund den første verdenscuphelgen, og jeg lå høyt oppe i totalcupen. Fram mot jul og i jula trente jeg knallhardt, men i januar fikk jeg en infeksjon, sier han.

Les også:  Skiskytterne følger opp Northugs håning av svenskene

Sykdommen slo skiskytterkongen helt ut, og treningsgrunnlaget ble kraftig svekket.

- Jeg gikk helt i bånn. Var helt "off" i et par uker, sier han.
Bjørndalen flyttet fokus fra verdenscupen og over på VM. Han begynte å bygge opp igjen kroppen for å finne mesterskapsformen.

- Det var rett og slett en jævlig jobb, sier han.

- Fremdeles motivert

Før VM friskmeldte Bjørndalen seg selv fullstendig, og han var optimistisk etter å ha gått en godkjent etappe på mix-stafetten. Han gikk mot raske Arnd Peiffer i sporet, og tapte ikke mye i langrennstid. På sprinten lørdag ble det imidlertid tyngre, og han gikk inn som nummer 22.

VGTV:  Hegle Svendsen: - Fornøyd med sølvet

Søndag ble det enda verre for kongen av skiskyting. 24.plass, og en sliten Bjørndalen hadde vanskelig for å forklare hva som hadde gått galt.

- Det er en svart dag i dag, sa han.

- Det er for dårlig, det er ikke så mye mer å si om det. Jeg er skuffet over det jeg har gjort. Jeg må bare snu dette nå, sa 37-åringen videre.

Årets middelmådige sesong har ført til spekulasjoner om Bjørndalens karriere er på hell. Selv understreker han at han fremdeles ønsker å satse videre.

- Jeg har fremdeles god motivasjon. Jeg tar ett og ett år, og tenker ikke så mye framover. Jeg har fremdeles håp om å lykkes godt i et VM-løp, sier han.

KOMMER TILBAKE: Halvard Hanevold er sikker på at Ole Einar Bjørndalen kommer tilbake i toppform. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KOMMER TILBAKE: Halvard Hanevold er sikker på at Ole Einar Bjørndalen kommer tilbake i toppform. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Vil nok litt for mye

Halvard Hanevold kjenner Bjørndalen svært godt. Han tror skiskytterkongen fremdeles har noen gode sesonger foran seg.

- Det er når man blir umotivert at det er på tide å gi seg. Ole Einar viser at det fremdeles betyr mye for ham å prestere, og det er et positivt tegn. Hadde han sett på resultatlistene og vært likeglad med plasseringen sin, hadde det vært noe annet, sier han til VG Nett.

Les også:  Sølv-Svendsen mener stafettbråket var negativt

NRK-kommentatoren skjønner at Bjørndalen er frustrert etter mesterskapets dårlige resultater, og håper at kameraten klarer å gå i kjelleren og hente fram ekstra energi og krefter.

- Ole Einar kommer tilbake

Emil Hegle Svendsen har en ganske annen flyt enn Bjørndalen om dagen. Etter målgang på jaktstarten i går skjønte han at 37-åringen var skuffet.

- Jeg håper inderlig han kommer tilbake. Vi trenger ham i form, ikke minst til stafetten. Vi har nok ikke sett det siste av Bjørndalen, han er for lur til det, sa Hegle Svendsen.

- Men akkurat nå er det unge løpere som er sterkere enn ham, sa han.

Hegle Svendsen tror ikke Bjørndalens karriere er på hell ennå.

- Det er klart at jo eldre du blir, jo vanskeligere er det å henge med. Men Ole Einar er ikke der ennå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting