Hovedinnhold

Skiskytterne følger opp Northugs håning av svenskene

Bø og Hegle Svendsen humrer over kuldeklage

HUMRER: De er godt kledd i kulda i Russland Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø også, men duoen som tok sølv og bronse søndag bare ler av svenskenes klaging på kulden. Foto: Scanpix
HUMRER: De er godt kledd i kulda i Russland Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø også, men duoen som tok sølv og bronse søndag bare ler av svenskenes klaging på kulden. Foto: Scanpix
KHANTY-MANSJISK (VG Nett) Tarjei Bø (22) og Emil Hegle Svendsen (25) tar over stafettpinnen etter Petter Northug (25). Nå er det deres tur til å erte svenskene.

Tips oss

Vi følger VM i skiskyting.

- Det er jo en vintersport vi driver med. Svenskene virker dessuten til å ha for lite varmende fett på kroppen, sier Emil Hegle Svendsen til Expressen i kjølvannet av at svenskene klaget på kulden i russiske Sibir, hvor VM i skiskyting pågår.

Mens vindene feier over skistadion i Khanty-Mansjisk og gradestokken viser ned mot 18 minusgrader, er det kaldt å holde varmen i trikotene før start og etter målgang for utøverne.

Gradestokken markerte for 15,4 kuldegrader da løperne gikk i mål på søndagens jakststart. Senere på dagen sank den ned mot minus 20. Da svenskenes Carl Johan Bergman kom inn i pressesonen etter målgang, var han godt tapet i ansiktet, og hadde fått på seg noen lag med klær. Likevel frøs han.

- Jeg tok på meg tre lag på hendene og kjente på oppvarmingen at jeg kom til å få problemer med ansiktet. Det var «galet kallt», sa Bergman til en av de svenske journalistene.

- På grensen

Han gikk seg opp fra 47.- til 28. plass, men til tross for at han hadde gått hardt, krøp kulden inn under trikoten.

- Tar man med vinden er det rundt 20 grader, og dermed på grensen. Det kan ikke bli mye kaldere om vi skal konkurrere. Vinden drar rett gjennom kroppen, sier Bergman ifølge Expressen.

Han valgte å ikle seg tykkere lue, tre par «kalsonger» og to sett med superundertøy, melder den svenske avisen.

- Ikke så kaldt i teten

Petter Northug har skaffet seg voldsom oppmerksomhet både i Norge og Sverige etter å ha lekt seg med Marcus Hellner på oppløpet på stafetten i ski-VM, og for flere uttalelser i kjølvannet av den, blant annet svenskeregla han kom med rett etter målgang.

Les også: Northug ler av svenskehetsen

Skiskytterguttene vil ikke være noe dårligere. Den norske medaljeduoen humret bare av svenskenes klagesang om kulden.

- Ligger man og cruiser langt bak er det vanskelig å få opp varmen, var Tarjei Bøs svar til Expressen.

VGTV: Bø lover å gjøre som Northug om han får luke

FROSSEN: Svenske Carl Johan Bergman synes det er kaldt i Russland. Her er han utstyrt med svart teip i ansiktet for å beskytte seg. Foto: Afp
FROSSEN: Svenske Carl Johan Bergman synes det er kaldt i Russland. Her er han utstyrt med svart teip i ansiktet for å beskytte seg. Foto: Afp

En av de svenske journalistene i pressesonen stakk mikrofonen bort til Bø etter bronseløpet hans på sprinten lørdag, og spurte om ikke han hadde problemer med «kylan».

- Det er ikke så kaldt i teten, skjønner du, sa Bø med glimt i øyet.

Da var svenskenes beste, Fredrik Lindström, nemlig kun på 11. plass. Bergman, som også da klaget på kulden, ble nummer 47.

- De har vel for lite fett

Emil Hegle Svendsen, som gikk inn til sølv på jaktstarten i går, hadde også et klart svar til Expressen.

- Det var kaldt i Østersund i desember, og det var kaldt i USA i januar. Vi er vant med det, og nå er vi jo i Russland - da må man være forberedt på det, sier trønderen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting