Hovedinnhold

Slik blir VM-været:

Spår snø og skyer til skiskytter-VM

<p>VM-TENT: Mens verdenseliten i skiskyting var på verdenscup i USA i midten av februar, trente Emil Hegle Svendsen alene hjemme i Holmenkollen. </p>

VM-TENT: Mens verdenseliten i skiskyting var på verdenscup i USA i midten av februar, trente Emil Hegle Svendsen alene hjemme i Holmenkollen. 

Foto: Jostein Magnussen, VG
Skiskytter-VM nærmer seg med stormskritt, men utøverne trenger ikke bekymre seg for mye vind på standplass. For tilskuerne kan imidlertid sikten bli et problem.

Denne saken handler om:

Det er ikke mer enn et par dager til skiskytter-VM i Oslo braker løs, og torsdag den 3. mars stiller utøverne til start for den første konkurransen, mixed-stafett. Frem til da er det ventet snø.

– Nå kommer det et lavtrykk inn mot Sør-Norge, og vi forventer en god del snø de kommende dagene. I Oslo kan vi regne med mellom 25 og 40 mm nedbør frem til og med torsdag. 

VGs VÆRTJENESTE: Slik er og blir været i ditt område!

Arrangøren: - Frykter tåke

Det sier vakthavende meteorolog Camilla Albertsen ved StormGeo til VG. Med andre ord slipper arrangøren å bekymre seg for snømangel i forkant av skiskytter-VM, og utøverne kan også glede seg over lite vind i vente. 

– Det blir ikke særlig vind, stort sett lett bris, forteller Albertsen, og sier at temperaturen er ventet å ligge på 0 til et par minusgrader mens mesterskapet pågår.

LES OGSÅ: Eckhoffs gullresept før VM

NORGEs STØRSTE GULLHÅP: - Kan stå med tre nordmenn på pallen 

– Men det blir nokså grått og en god del skyer, fortsetter hun, og tør ikke utelukke at det kommer til å komme tåke i løpet av mesterskapet. Dermed kan det tenkes at sikten ikke alltid kommer til å være på topp for publikum som tar turen til Kollen-området.

– Det er tåken vi frykter, erkjenner leder for skiskytter-VM, Per Bergerud, til VG.

– Men de prognosene vi har fått, tyder på nord og østlig vind. Ifølge meteorologen gir det normalt ikke tåke, fortsetter han.

DA KOLLEN-RENNET BLE AVLYST: Skiforbundet tapte hundretusener

Bergerud forteller at de har solgt et sted mellom 110.000 og 115.000, og at de er på god vei til å nå målet om 125.000 solgte billetter i løpet av mesterskapet.

– Nærmere 20 prosent av billettene er solgt til utlandet, og der står tyskerne for omtrent 50 prosent av salget. Totalt har vi solgt billetter til 42 land, og det er langt flere enn i et vanlig verdenscuprenn, sier han, og minner om at det i tillegg til en tribunekapasitet på nærmere 14.000 seter per dag også er god plass i løypene. Totalt takler Kollen-anlegget 25.000 tilskuere hver dag.

STRÅLENDE NORSK GENERALPRØVE: Bø-brødrene viste superform

Kan bli solrik avslutning

Tilbake til været minner meteorolog Albertsen om at prognosene fra og med kommende helg er usikre, men at været hittil ser ut til å holde seg ganske stabilt ut skiskytter-VM: nokså grått og med noe nedbør i form av snø. 

Men mot slutten av mesterskapet, som avsluttes med fellesstart for både kvinner og menn søndag den 13. mars, kan det hende solen titter frem. 

– Den 10. eller 11. mars kan det komme en høytrykksrygg som får fram solen og det gode været, forteller Albertsen.

SLIK GÅR SKISKYTTER-VM: Øvelsene, dag for dag (ekstern lenke)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting