Hovedinnhold

Bø best i Kollen: – Som å være unge på julaften og vente på pakkene

<p>LANG VENTETID: Johannes Thingnes Bø måtte tåle mye spenning før han kunne juble for seieren. Her sammen med NRK-duoen Dag Erik Pedersen (t.v.) og Liv Grete Skjelbreid</p>

LANG VENTETID: Johannes Thingnes Bø måtte tåle mye spenning før han kunne juble for seieren. Her sammen med NRK-duoen Dag Erik Pedersen (t.v.) og Liv Grete Skjelbreid

Foto: Jostein Magnussen, VG
HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (23) tok sin 13. verdenscupseier i karrieren da han skjøt fullt hus og slo alle på sprinten i Holmenkollen.

Denne saken handler om:

Franske Martin Fourcade bommet hårfint én gang på siste skyting, og var 13,6 sekunder bak lillebror Bø i mål. Anton Sjipulin startet sent, og var den eneste som kunne true Thingnes Bø på slutten. Russeren var 4,2 sekunder bak etter første skyting, men det gikk litt for sakte i sporet.

Les også: Olsbu beste norske løper på damesprinten

Sjipulin skjøt fullt på andre også, så Thingnes Bø måtte tåle å vente litt før han kunne konkludere med seieren. Men han kunne glise bredt til slutt.

– Dette var omtrent som å være unge på julaften. Du vet at du må vente hele dagen før du kan åpne pakkene, sier Thingnes Bø til VG.

Han var usikker på om forholdene ble bedre etter hvert og han var misfornøyd med farten han holdt på den siste runden. Derfor ble det tøft å vente.

Fourcade blir far igjen

– Kanskje fikk de bedre gli, kanskje gikk de fortere på sisterunden og da tenkte jeg at det var «dritkjedelig» å tape seieren fordi jeg ikke gikk fort nok. Men det holdt jo, og det så jeg da Anton Sjupulin var halvveis i sin siste runde.

– Det er helt rått på hjemmebane. Det er jo det største man kan vinne utenom mesterskap, oppsummerte han da seieren var i boks.

Han gledet seg også over at storebror Tarjei var med i toppen på dagens sprint.

– Han ble nummer seks i dag, og jeg tror fort han kan bli den tøffeste utfordreren på lørdagens jaktstart, sier Thingnes Bø.

Fourcade tok annenplassen, mens Sjipulin knep tredjeplassen to tideler foran tyske Dominik Landertinger.

Franskmannen var godt fornøyd med å bli nummer to.

– Det har vært mye reising i det siste, og jeg kom sent til Oslo fordi jeg gikk glipp av et fly i München. Men jeg er fornøyd, sier Fourcade.
Han var en tur hjemom fordi samboeren skal føde og har termin til uken.

– Jeg måtte ha med meg verdenscupavslutningen både for å hjelpe laget, men også for egen del. Dette er min jobb og jeg elsker den. Men hvis fødselen starter setter jeg meg på første fly, sier verdens beste skiskytter de siste seks årene.

Tarjei Bø gikk bra i sporet, og til tross for én bom endte han på femteplass.

Bjørndalen: – Tung følelse

Ole Einar Bjørndalen bommet to ganger på første skyting og havnet langt bak.

– Det var tungt fra første stavtak, og jeg hadde ingenting å gå med. Jeg hadde en tung følelse i kroppen. Stående var bra, men det var vanskelig å skyte på liggende, sa Bjørndalen til NRK.

Emil Hegle Svendsen hadde heller ikke noe stort løp. Han slet i sporet og bommet én gang og tok en 20. plass. Henrik L'Abée-Lund hadde femte beste langrennstid, men med tre bom havnet han halvannet minutt bak Thingnes Bø på en 33. plass.

Vetle Sjåstad Christiansen pådro seg også to bom og ble nummer 53. Kristoffer Skjelvik  ble nummer 83, mens Fredrik Gjesbakk skjøt fullt hus og tok en overraskende  25. plass.

• Topp 6 på sprinten

1. Johannes Thingnes Bø, 24.53,3 (0)
2. Martin Fourcade + 13,6 (1)
3. Anton Sjipulin + 21,2 (0)
4. Dominik Landertinger + 21,5 (1)
5. Sergej Semenov +24,4 (0)
6. Tarjei Bø + 28,4 (1).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting