Hovedinnhold

Lynraske Neuner: - Aldri vurdert å gjøre som Hegle Svendsen

VINNER: Magdalena Neuner gikk inn til gull på sprinten. Foto: AFP
VINNER: Magdalena Neuner gikk inn til gull på sprinten. Foto: AFP
KHANTY-MANSIJSK (VG Nett) Magdalena Neuner (24) har blitt så rask i skisporet at hun ikke ser bort fra at hun kunne slått Marit Bjørgen. Men langrennsløper vil hun ikke bli.

Tips oss

Vi følger VM i skiskyting.

- Jeg vet ikke, jeg tenker ikke på at jeg kunne gjort det bra som langrennsløper, smiler Neuner overfor VG Nett.

Emil Hegle Svendsen sto over mix-stafetten torsdag fordi han egentlig skulle gå langrennsstafett i Oslo. Dermed gikk han glipp av muligheten til å gå på laget som tok mix-gull i Russland - Neuner sørget derimot både for å gå, og for å prestere sterkt nok til at Tyskland til slutt tok sølvet.

- For meg hadde det ikke vært aktuelt å gjøre som Hegle Svendsen. Men nå har jeg ikke snakket med ham om det, sier hun.
VG LIVE:  Følg rennet direkte fra 10.00 her!

Grunnen til at den lynraske 24-åringen ikke ville gjort tilsvarende valg er enkel:

- Skiskyting er rett og slett mye morsommere!

VG Nett-leser:
Neunergull er lett å fordøye når ingen norske er med i gullkampen.
Diskutér her! 

- Jeg har vel talent

I går gikk Neuner inn til gull på sprinten i Khanty-Mansijsk, 12,2 sekunder foran finske Kaisa Mäkäräinen. De andre konkurrentene fulgte langt bak - bronsevinner Anastasiya Kuzmina på bronseplass var 40 sekunder etter.

- Det at jeg går så fort har vel en del med talent å gjøre, antar jeg. Og i dag hadde jeg veldig gode ski, smørerne skal ha takk. Forholdene var dessuten gode, sier Neuner. Med gullmedaljen rundt halsen strålte den tyske jenta i løpet av de tilmålte ti minuttene pressen fikk med henne.

- Har aldri fått målt

Hun er bare 24 år, men har allerede rukket å ta sju VM-gull. I fjorårssesongen vant hun verdenscupen sammenlagt, og det er liten tvil om at farten i sporet har mye av æren.

- Men jeg har aldri fått målt meg konkret mot noen utøver, så jeg vet ikke hvor rask jeg er sammenlignet med langrennsløperne. Det er vanskelig å si, sier hun.

- Men jeg har jo sett under ski-VM at Marit Bjørgen er veldig sterk. Jeg har aldri vært langrennsløper, så det er vanskelig å si om jeg hadde kunnet matche henne, sier hun.

- Hun er ekstremt god

Tora Berger kom inn 1.23 bak Neuner i går, og uttalte etter løpet at hun syntes det var skremmende stor avstand. Til tross for at hun var skuffet over sin egen sjuendeplass, var hun stinn av lovord om Neuner.

- Det er helt voldsomt, det hun gjør. Hun er ekstremt god, sier Berger til VG Nett.

Til tross for at den norske jenta føler seg i god form, er hun usikker på om hun kan gå like fort som sin tyske kollega.

- Det er vanskelig å ta henne. Da må man i så fall jobbe hardt, og være i bra slag. Jeg er veldig langt bak henne på langrennstiden, sier hun mens hun ser ned i bakken og tenker seg litt om:

- Hun går så raskt, og når hun samtidig skyter fullt hus er det ingen tvil om at hun er en verdig verdensmester i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting