Hovedinnhold

Kul umulig å slå Fourcade

Vant alle troféene i verdenscupen - nå skal Thingnes Bø bli like god

<p>NESTEN USLÅELIG: Martin Fourcade med kula som viser at han har vunnet verdenscupen sammenlagt i år igjen.</p>

NESTEN USLÅELIG: Martin Fourcade med kula som viser at han har vunnet verdenscupen sammenlagt i år igjen.

Foto: Sergei Grits, Ap
Det er ikke rart verdenscupvinner Martin Fourcade (27) kaller denne sesongen sin mest suksessfulle noensinne.

Denne saken handler om:

Her står verdens beste skiskytter med troféet som viser at han er vinner av verdenscupen sammenlagt for femte år på rad. Men franskmannen vant også fire andre «kuler» for cupene i sprint, jaktstart, normaldistanse og fellesstart.

– Jeg er så stolt av det jeg har oppnådd denne sesongen. Jeg har vært heldig for jeg har hatt gode sesonger tidligere, men dette er min mest suksessfulle noensinne, sier Fourcade i et intervju med IBU.

<p>HØYDEPUNKTET: Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen (t.v.) etter gullet var et faktum på fellesstarten i VM.</p>

HØYDEPUNKTET: Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen (t.v.) etter gullet var et faktum på fellesstarten i VM.

Foto: Fredrik Solstad, VG

Sett denne? Bjørndalen: – Det var ille

Franskmannen er klar på at hans opphold i Oslo i sommer er én av årsakene til hans eventyrlige sesong. Det ble to måneder i Norge, et perfekt miljøskifte og fullstendig ro.

– Å være i Norge på et rolig sted bare med min kone gjorde at jeg fikk en ny start, jeg ble mer «fresh», sier Fourcade.

– Er topp motivert

Her fikk han også forberedt seg godt til verdensmesterskapet hvor han gjorde mer eller mindre rent bord med fire gull- og en sølvmedalje.

Denne sesongen - som i fjor - var det Johannes Thingnes Bø som kom nærmest franskmannen av nordmennene. Bø endte på 2. plass i verdenscupen sammenlagt. 22-åringen har hatt sin beste sesong med to gull i Holmenkollen og ytterligere to triumfer i verdenscupen.

– Jeg blir nummer to fordi jeg avsluttet sesongen som en skiskytter og ikke som en langrennsløper. Jeg er stolt over at jeg klarte å snu motgangen etter jul. Nå ser jeg veldig frem mot neste sesong, og jeg er allerede topp motivert, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

Allerede under VM varslet 22-åringen at han skal øke treningsmengdene med 30 prosent. Thingnes Bø skal bli råere.

Les også: Bjørndalen hyller Bø: – Han er Norges framtid

– Jeg har et større potensiale enn det jeg har fått ut. Jeg har lyst til å reise rundt og være like god som Fourcade. 

Pen bonus

2. plassen i verdenscup-sammendraget merkes også på lommeboken. Den alene gir 22-åringen 215.000 kroner i bonus fra IBU.

I tillegg hadde Thingnes Bø et fantastisk VM i Holmenkollen. To gull, en bronse (mix-stafett) samt tre 4. plasser innbrakte 336.000 kroner i premiepenger. På toppen kommer bonusavtaler med forbund og sponsorer.

I sum betyr det han har tjent en hel årslønn på drøyt to uker. Gode resultater betaler seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport