VISTE FORM: Tiril Eckhoff ledet lenge i Ruhpolding, men fikk tre tilleggsminutter på siste stående. Foto: Jostein Magnussen , VG

Ledet etter tredje skyting: Full sprekk for Tiril Eckhoff

OSLO/RUHPOLDING (VG) Tiril Eckhoff (25) kjempet om seieren på dagens normaldistanse i Ruhpolding, men så var det dette med siste stående da.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bærum-jenta skjøt på seg en pangstart, og bare økte ledelsen etter fulle hus både på annen og tredje skyting. Men på siste stående skyting gikk det fullstendig galt.

25-åringen bommet tre ganger og skjøt seg et godt stykke utenfor pallen – akkurat som Johannes Thingnes Bø gjorde på onsdagens 20 kilometer samme sted.

Sett denne? Tiril Eckhoff: – Jeg gikk litt lei

– Hun sprekker fullstendig, dessverre, kommenterte skiskytingsekspert Ola Lunde på NRK.

– Feilen var at jeg tenkte at nå kan jeg skyte 20 treff og det er ikke hverdagskost for Tiril Eckhoff. Jeg ble lite offensiv, sier Eckhoff.

15-kilometeren ble vunnet på overlegent vis av italienske Dorothea Wierer foran Kaisa Mäkäräinen (Finland) og Gabriela Soukalova (Tsjekkia).

TRAFF PÅ ALT: Synnøve Solemdal var en av fem jenter som fikk ned alle blinkene på normalen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Var veldig nervøs

Tiril Eckhoff var både litt skuffet og litt fornøyd etter «helsprekken». Hun endte på 21. plass, slått med to minutter og 55 sekunder.

– Jeg prøvde en litt annen skyting med rekkefølgen på blinkene. Nå har jeg prøvd det og eliminert den måten, sier Eckhoff og innrømmer at det var hodet som sviktet.

– Jeg var veldig nervøs, så jeg var ikke helt på. Jeg begynte å skjelve litt, sier hun.

Dorothea Wierer, som lå 0,4 sekunder bak Eckhoff etter første skyting, 9,1 sekunder bak etter andre skyting og 11,6 sekunder bak etter tredje skyting – viste hvordan det skulle gjøres. Den italienske jenta var iskald og leverte en strålende sisteserie.

Synnøve Solemdal leverte strålende på standplass med fire ganger fullt hus. Men tempoet var såpass bedagelig at hun ikke var i nærheten av de beste. Solemdal ble beste norske jente på 13. plass.

Trente for mye

– Å skyte 20 på normaldistansen er bra. Men jeg har ikke noe å gå med, jeg kan ikke søke fart og må spare på kreftene. Jeg tror jeg har trent for mye inn mot konkurransene før helgen og da kjørte jeg meg i senk. Nå har jeg slappet av selv om dagens 15-kilometer kom litt for tidlig, sier Solemdal.

13. plassen betyr at hun får gå lørdagens fellesstart i likhet med Tiril Eckhoff.

Fanny Horn Birkeland hadde tre bom og endte på 32. plass, mens Marte Olsbu fulgte på plassen bak, også med tre tilleggsminutter. Lene Berg Ådlandsvik ble nummer 62 med sine tre tilleggsminutter i sitt aller første verdenscuprenn.

Topp 5 på normaldistansen i Ruhpolding i dag (tilleggsminutt i parentes):

1) Dorothea Wierer, Italia 40.19,9 (0)
2) Kaisa Mäkäräinen, Finland 0.54,8 min bak (1)
3) Gabriela Soukalova, Tsjekkia 1.09,9 (1)
4) Franziska Hildebrand, Tyskland 1.10,8 (1)
5) Selina Gasparin, Sveits 1.23,8 (0).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder