IMPONERT: Ole Einar Bjørndalen mener Johannes Thingnes Bø i øyeblikket er like god som det han selv var på sitt beste. Her er de to i samtale i Polkjuka tidligere denne sesongen. Foto: Jostein Magnussen

Bjørndalen om Thingnes Bø: – Han er på det nivået jeg var på

OSLO/ANTERSELVA (VG) Johannes Thingnes Bø (25) er én seier unna å tangere Ole Einar Bjørndalens (44) beste verdenscup-sesong, og nærmer seg Martin Fourcades elleville rekord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Franskmannen vant hele 14 ganger i 2016/17.

Men nå distanseres han av fem år yngre Thingnes Bø, som med lørdagens seier tangerte Raphael Poirées (44) beste sesong på 11 verdenscupseire. Han mangler kun én seier på å tangere Ole Einar Bjørndalen, som er mektig imponert over prestasjonene til sin gamle lagkamerat.

les også

Thingnes Bø må endre VM-planene – tør ikke droppe amerikatur

– Det er helt hinsides det han holder på med. Han vinner renn på renn og kan så å si leke litt med konkurrentene. Nå er Johannes på det samme nivået som Martin Fourcade viste på sine beste dager. Han herjet med konkurrentene. Johannes gjør det samme, sa Bjørndalen til VG etter fredagens sprintseier.

– Er han allerede på nivået ditt da du var på ditt beste?

– Uten tvil. Han er på det nivået jeg var på, og det ser faktisk veldig enkelt ut når han gjør det. Johannes kan ha mange innganger til et løp, men lander det og vinner til slutt, sier TV 2-eksperten til VG.

Lørdag var Thingnes Bø nok en gang overlegen:

Søndag får han muligheten til å komme opp på siden av skiskytterkongen, når det er fellesstart i Anterselva.

– Han er på vei mot det som kan bli tidenes sesong, men om det blir det vet vi først om noen uker, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith, da det ble tydelig at en ny seier var i anmarsj.

Thingnes Bø gikk lørdag ut i tet på jaktstarten, med et forsprang på 17,5 sekunder ned til Erlend Bjøntegaard etter fredagens sprintseier.

les også

Bekymret før VM-stafetten: – Det er aldeles for dårlig

I sporet gikk han overlegent kjappest, men med en bom både på første og andre skyting, var Antonin Guigonnat og Simon Eder i rygg på verdenscuplederen etter andre skyting.

Men Thingnes Bø viste styrke og plaffet ned blinkene på tredje skyting, mens konkurrentene bommet, samtidig som han gikk overlegent kjappest i sporet.

25-åringen kom inn til siste skyting i ensom majestet. Der bommet han på siste skudd, men det gjorde ingenting. For ledelsen var enorm, og Thingnes Bø hadde full kontroll på den siste runden.

les også

Thingnes Bø håver inn – bygger hytte med premiepengene

Bak Thingnes Bø var det fransk dominans. De tapetserte plasseringene fra 2. til 5. plass, med henholdsvis Antonin Guigonnat, Quentin Fillon Mailet, Simon Desthieux og Fourcade.

Nest beste nordmann ble Lars Helge Birkeland på 10. plass. Bjøntegaard, som gikk ut som nummer to, gikk et skuffende løp og falt ned til 17. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder