GOD LATTER: Gabriela Koukalová ler godt under en pressekonferanse i VM i Hochfilzen i 2017 - etter at Johannes Thingnes Bø har kommet med en god replikk. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Skiskytterstjernen i ny bok: Treneren kalte meg «en fet gris»

Den tsjekkiske skiskytterdronningen Gabriela Koukalová (28) beskylder treneren sin for å ha medvirket til at hun fikk spiseforstyrrelser.

Publisert:

Det kommer fram i en selvbiografi hun har gitt ut, og som blant annet er gjengitt av idnes.cz.

Hennes trener på juniorlandslaget skal ha kalt Koukalová «en fet gris». Treneren, Jindrich Sikola, avviser anklagene.

– Kanskje mente han ikke noe vondt med det. Kanskje kunne han lite om kvinners fysikk. Trolig visste han ingenting om hvordan han skulle snakke med unge kvinner, derfor sa han til meg at jeg var fet som en gris, sier Gabriela Koukalová.

les også

Besseberg trekker seg som president: – Jeg er ikke korrupt

– Jeg veide mindre enn nå. Han tok meg med til et speil og sa «se hvor forferdelig du ser ut». Etter det begynte jeg å kaste mat i toalettet. Jeg prøvde å gå ned i vekt på alle måter. Jeg prøvde alle dietter, sier skiskytterstjernen.

– Det er forferdelig å snakke om. Jeg skammer meg, sier hun om tiden med spiseforstyrrelser.

Sikola kommenterer påstandene slik til VIPSport:

– Jeg er ikke så sikker på at det var jeg som trigget dette. På den tiden var jeg nesten ikke i kontakt med Gaby, for hun ble trent av moren.

– Det er ingen unnskyldning, men jeg husker det rett og slett ikke, hevder treneren.

les også

VG møtte østerriksk Økokrim: – Jeg kan ikke si noe om bevisene nå

Koukalová hevder også at Sikola favoriserte landslagskollega Veronika Vítkova foran henne.

– Vítkova ville forlate landslaget, fordi jeg favoriserte Koukalová, er trenerens svar på det. Samtidig sier Sikola at han ikke har noen planer om å gå rettens vei mot beskyldningene i boken.

Gabriela Koukalová er en av skiskytingens absolutte superstjerner, men etter at hun tok VM-gull i 2017, mistet hun OL i Pyeongchang på grunn av skade. Hun tok to sølv i Sotsji i 2014.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder