BESTE NORDMANN: Tarjei Bø under konkurransen i Östersund før jul. Foto: , Jostein Magnussen

Nordmennene sviktet på siste skyting

Johannes Thingnes Bøe (22), Tarjei Bøe (27) og Emil Hegle Svendsen (30) hadde alle muligheten til å vinne før siste skyting, men samtlige misset.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Når vi har tre norske med helt inn til siste skyting, bør én av oss skyte fullt, sier Tarjei Bø til NTB.

Simon Eder fra Østerrike avsluttet perfekt og hadde god kontroll på oppløpet etter sterk skyting. Ingen nordmenn kom på pallen, men Tarjei Bø endte på en fjerdeplass.

– Nordmenn på plassene 4, 5 og 7 er rett og slett skuffende. Det må være lov å si, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

VG LIVE: Vi fulgte lørdagens renn direkte her!

Fra 6 til 1

Eder gikk ut som sjettemann fra start, men noterte seg kun for én bom på de fire skytingene. På siste og avgjørende skyting kom han inn sammen med nordmennene Johannes Thingnes Bøe, Tarjei Bøe, Emil Hegle Svendsen samt franskmannen Martin Fourcade.

Der var det kun østerrikeren som skjøt fullt hus. Dermed kunne han gå alene på sisterunden og juble for østerriksk seier.

Tarjei Bøe kom på fjerdeplass med åtte sekunder opp til Eder. Emil Hegle Svendsen fulgte på plassen bak mens Johannes Thingnes Bøe kom i mål som nummer syv.

– Jeg fikk to bom på andre skyting, men klarte å gå meg tilbake i teten. Jeg var offensiv i hodet, men det siste skuddet kom for tidlig, sier Tarjei Bø til NTB.

Gikk ut først

Thingnes Bøe gikk ut først på jaktstarten etter sin seier på sprinten, men noterte seg for to bom på siste skyting og fire bom totalt. Storebror Tarjei måtte i likhet med Hegle Svendsen se én svart blink stå igjen etter siste skudd.

Martin Fourcade endte på andreplass mens Michal Slesingr tok tredjeplassen foran Bø og Hegle Svendsen.

– Det gikk greit i sporet. Det var vanskelige forhold, men jeg følte meg bra og det gikk egentlig best utover i løpet, oppsummerte han.

Jaktstart i Ruhpolding:

1. Simon Eder 33.19,1
2. Martin Fourcade +4,2
3. Michal Slesinger +5,1
4. Tarjei Bø +8,0
5. Emil Hegle Svendsen +26,2
7. Johannes Thingnes Bø +45,1
20. Lars Helge Birkeland +1.34,2
27. Erlend Bjøntegaard 2.10,3
32. Alexander Os +2.34,9.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder