FØR START: Synnøve Solemdal og Tiril Eckhoff var de norske jentene som gikk lørdagens fellesstart i Ruhpolding. Foto: Christine Olsson , NTB scanpix

God avslutning sikret fjerdeplass for Eckhoff

Tiril Eckhoff hadde trøbbel med børsa, men gikk likevel inn til en fjerdeplass i det tette snøværet i Ruhpolding.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Synnøve Solemdal ble nummer 18 i Tyskland. Norge stilte med to løpere til start på kvinnenes fellesstart i skiskyting lørdag der Gabriela Soukalova stakk av med seieren. Jenta fra Tsjekkia, som leder verdenscupen, skjøt fullt hus på alle de fire skytingene. Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier, begge fra Tyskland, tok de to plassene bak Soukalova.

Før start ble det meldt om våpentekniske problemer for Norges beste skiskytter, Eckhoff, og allerede på første skyting så det ut som om hun slet. Eckhoff skjøt én bom og brukte lang tid på skytingen, mens det ble fullt hus på Solemdal på den første serien.

TOPPER LAGET: NRK henter inn ekspert til VM i Holmenkollen

– Bare krøll

– I dag var det egentlig bare krøll med alt. Geværet gikk treigt og jeg slet litt i snøværet. Det var et tøft løp, men jeg gjennomførte greit. En fjerdeplass er bra, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

– Det var en dårlig start på dagen. På innskytingen ville ikke geværet lade. Vi prøvde med låsolje og å pusse våpenet, men ingenting hjalp. Jeg måtte bare starte med det. Det var derfor jeg brukte 100 år på standplass, sier hun til VG.

På andre skyting så det imidlertid ut til å fungere bra for Eckhoff, for da var det solid skyting med fem treff, mens Solemdal måtte ut i en strafferunde.

Etter bom på det siste skuddet på tredje skyting, passerte Eckhoff som nummer 14 ut fra nest siste skyting, nesten 50 sekunder bak ledende Hildebrand.

På siste skyting stemte det igjen for Eckhoff som skjøt fullt hus. En god avslutning holdt til fjerdeplass der 25-åringen var 32,2 sekunder bak vinneren. Solemdal hadde som Eckhoff to bom til sammen.

SVENDSEN: – Tror konkurrentene er litt misunnelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder