Thingnes Bø ble historisk etter dobbelt norsk i Kollen: − Helt utrolig

HOLMENKOLLEN (VG) I Holmenkollen gikk Johannes Thingnes Bø inn til sesongens 15. verdenscupseier. Det har ingen klart før ham.

– Jeg er egentlig målløs. Jeg synes Martin Fourcade har vunnet så masse, nå har jeg en sesong hvor jeg har vunnet mer enn han. Det er helt utrolig, sier Thingnes Bø til VG.

– Det har vært en vanvittig sesong.

– Og den rekorden med 15 verdenscupseirer blir vel stående en stund?

– I hvert fall til neste sesong, sier 25-åringen og ler.

Rekorden har han ikke ofret en tanke – før i går.

– Da jeg skulle gå ut som nummer én i dag, så var det en motivasjon å kunne klare det. Det betyr ikke så mye nå før hele karrieren skal oppsummeres, sier Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø (30) gikk seg opp fra femteplass og sikret dobbel norsk brødrejubel på hjemmebane.

– Ja, det ble dobbeltseier, det gjorde dagen enda bedre.

Etter at 25-åringen fredag tangerte Magdalena Forsbergs (2001) og Martin Fourcades (2017) rekord med 14 verdenscupseirer, lå alt til rette for han skulle ta rekorden på hjemmebane på jaktstarten.

les også

Thingnes Bø tok sin 14. seier og tangerte rekord: – Utrolig

Ole Einar Bjørndalen stoppet på 12 seire som sitt beste (2005).

Thingnes Bø startet over halvminuttet foran resten, men fikk problemer med to bom på liggende på andre skyting.

les også

Thingnes Bøs suksessesong: Har rundet 4 mill. kr bare i premiepenger

Deretter skjøt han feilfritt, før han måtte tåle én bom på siste stående skyting under vanskelige forhold. Da nærmet også storebror Tarjei seg, men én bom utlignet lillebror.

les også

Norsk sprekk i Kollen, Kuzmina overlegen: – Vil huske dagen lenge

Thingnes Bø ligger an til å ta hele åtte «kuler», som leder av totalcupen, den individuelle cupen, sprintcupen, jaktstartcupen, fellesstartcupen, stafettcupen, nasjonscupen og mixed stafett-cupen.

HØYT OPPE: Johannes Thingnes Bø var hoppende glad under premieseremonien. Til høyre Tarjei Bø som ble nummer 2. Foto: Jostein Magnussen

Arnd Peiffer fra Tyskland ble nummer tre, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fem. Erlend Bjøntegaard endte som nummer 18.

Det var ingen tåke i Holmenkollen lørdag, slik det var på sprinten fredag. Til gjengjeld blåste det godt i vindkastene og førte til utfordringer på standplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder