MÅ BLI HJEMME: Egil Gjelland (t.h.), her på sommertrening sammen med Vetle Sjåstad Christiansen for noen år siden, kommer seg ikke på jobb i Tsjekkia hvor han jobber som landslagstrener for skiskytterkvinnene. Foto: Jostein Magnussen

Coronakrisen stopper Egil Gjelland

Med fullt inn- og utreiseforbud har det vært vrient for Egil Gjelland (46) å gjøre alt han hadde planlagt som hovedtrener for de tsjekkiske skiskytterkvinnene.

  • Jostein Magnussen

14. mars var forrige gang han så Marketa Davidova og de tsjekkiske utøverne.

Da hadde alle skiskytterne det travelt med å reise fra finske Kontiolahti før coronapandemien rammet Europa med full tyngde.

Gjelland skulle vært på jobb i Tsjekkia ved flere anledninger denne våren, men det har ikke vært mulig.

– Nå venter jeg bare på at landet skal lempe på tiltakene, at det skal bli anledning å reise inn i Tsjekkia igjen. Det har vært inn- og utreiseforbud, sier Egil Gjelland til VG.

Inntil videre holder han kontakten med utøverne via telefon og SMS.

– Jeg leser treningsdagbøker, lager planer og kommuniserer med løperne. Det går greit. Det er ingen krise foreløpig – og sånn må det være nå om dagen. Utøverne får gjort det de skal gjøre nå. Det er igjen blitt mulig for dem å trene sammen og gjennomføre samlinger.

les også

Tarjei Bø vil savne Fourcade – tror det blir enklere å vinne igjen

Egil Gjelland skulle gjerne vært på samling med skiskytterkvinnene i tsjekkiske Jablonec, men må inntil videre holde seg hjemme på gården i Hålandsdalen med kona Ann-Elen Skjelbreid og nesten 40 melkekyr.

– Det verste med det er at du ikke kan være delaktig i den jobben som blir gjort i oppkjøringen. Samtidig er det mange som har større utfordringer med coronakrisen og har det verre enn meg. Det nærmer seg slåtten, så den perioden her skulle jeg vært hjemme uansett.

– Fruen er vel bare glad til?

– Hun er fornøyd, får man tro, sier Gjelland og ler.

De tsjekkiske skiskytterne som 46-åringen skal ha ansvaret for frem til OL i Beijing om snart to år, gikk i gang med sine forberedelser 1. mai. Nå trappes aktiviteten gradvis opp i juni og juli.

– Sånn sett er det ikke så mye en har gått glipp av. Vi får bare se når en kan begynne å «bevege» seg fritt igjen. Reiser jeg ned er det karantene når jeg kommer hjem igjen. Det er jeg forberedt på, og det er ikke noe stort problem for mitt vedkommende, sier Egil Gjelland.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Skiskyting

Flere artikler

  1. Treneren uenig med Thingnes Bø om høydehusforbud

  2. Skiskytterne må bli hjemme – Sjåstad Christiansen vil dra til høyden alene

  3. Skiskytternes trener valgte å bli i Norge: – Situasjonen i Italia er forferdelig

  4. Klæbo forberedt på alt: Trener mer enn planlagt

  5. Corona stopper Johaugs sukessoppskrift

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder