PÅ TRENING: Trener Knut Tore Berland sjekker teknikken til Emil Nyeng under en skyteøkt på Lillehammer. Foto: PRIVAT

Innfører boplikt for skiskyttere

For å skape en bedre treningshverdag er det innført boplikt på Lillehammer for skiskytterne som trenes av Knut Tore Berland (53).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har dårligere økonomi enn landslaget, og da må vi kompensere med å være smartere, sier Knut Tore Berland om boplikten som gjelder for de seks skiskytterne som denne sesongen utgjør det private laget «Team Mesterbakeren».

Boplikten innebærer at utøverne gjennomfører både samlinger og fellesøkter på hverdagene på Lillehammer i motsetning til landslagsutøverne, som møtes på samlinger og deretter reiser hver til sitt.

les også

Skiskytterstjernen i ny bok: Treneren kalte meg «en fet gris»

På privatlaget går Håvard Gutubø Bogetveit, Fredrik Mack Rørvik, Martin Femsteinvik, Tore Leren og Aleksander Fjeld Andersen. De fem får selskap av langrennsspesialisten Emil Nyeng som nå skal satse alt på skiskyting.

– Vi ønsker å skape en bedre treningshverdag enn det landslaget har. Vi får bedre kvalitet i hverdagen når vi har «matching», og vi får bedre tid til hver enkelt utøver når vi kan jobbe sammen i hverdagen, sier Espen Nordby Andersen om grepene privatlaget har tatt.

Følges tett

Den tidligere landslagstreneren er nå styreleder i selskapet som står bak privatlaget.

– Selv om økonomien er mye dårligere enn landslagets er vi likevel privilegerte. Vi har kanskje Norges beste skiskyttertrener heltidsansatt. Han er bosatt på Lillehammer og kan følge opp løperne i hverdagen, sier Nordby Andersen om Berland, som nå er inne i sin fjerde sesong med privatlaget.

Skiskytterteamet har som mål at løperne skal representere Norge i IBU-cup og verdenscup. Utøverne konkurrerer med skiskytterforbundets elitelandslag og utviklingslandslagene.

PS! De fleste utøverne på elitelandslagene er bosatt på Lillehammer og i Oslo, og har oppfølging fra landslagstrenerne tre-fire ganger i uken når de ikke er på samling.

MÅ BO PÅ LILLEHAMMER: Dette er skiskytterne som skal gå for privatlaget Team Mesterbakeren denne sesongen. Fra venstre: Fredrik Mack Rørvik, Martin Femsteinvik, Tore Leren, Håvard Gutubø Bogetveit, Aleksander Fjeld Andersen og Emil Nyeng. Foto: PRIVAT

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder