Johannes Thingnes Bø vant igjen: - Mitt beste løp noen gang

SKISKYTING

25-åringen fra Stryn fortsetter å dominere, og sikret sin sjette verdenscupseier for sesongen da han utklasset alle på fellesstarten i Nove Mesto.

Publisert: Oppdatert: 23.12.18 13:19

– Det er det beste løpet mitt noen gang. Fordi den gule ledertrøyen gir press, fordi jeg alt har vunnet to renn denne helgen og fordi det var vanskelige forhold i dag også, sier den overlegne seierherren til NRK.

– Hvordan er det mulig?

– Nei, si det. En trippel her er helt rått, sier Bø.

Med tjue treff på tjue blinker og overlegen fart i sporet, var det umulig å tukte nordmannnen. Dermed vant han sin tredje verdenscupseier på like mange renn i Nove Mesto.

Norsk storeslem

Og med Marte Olsbu Røiselands to seirer på kvinnesiden, har Norge vunnet fem av fem renn i Nove Mesto denne helgen. Kvinnene skal gå sin 12,5 kilometer fellesstart klokken 14.30, og du kan følge den i VG Direkte.

Franske Quentin Fillon-Maillet kom på andreplass, 46,5 sekunder bak stryningen. Og det etter at nordmannen tok en parade på den siste runden.

– Endelig slapp jeg å gå i kjelleren på sisterunden. Jeg er veldig stolt over å ha vunnet tre renn her, sier Bø, stadig til NRK.

Dermed har lillebror Bø vunnet nesten rubbel og bit i verdenscupen denne sesongen. Hele seks av åtte verdenscuprenn har endt med seier til Bø, hans svakeste plassering er niendeplass.

I fjor vant han åtte renn hele sesongen.

– Vi har snudd noe, for det går veldig bra med norske skiskyttere om dagen. Det nærmer seg en god jul nå som forbundet også har fått på plass nye sponsorer som sikrer satsingen, sa Bø til VG etter gårsdagens seier på jaktstart.

Storebror sprakk

Storebror Tarjei Bø så lenge ut til å kunne sikre dobbelt Bø på pallen for andre renn på rad, men på de stående skytingene gikk det fryktelig galt. På tredje skyting ble det to bom, og på siste skyting sprakk han fullstendig med fire bom. Til slutt gikk han i mål på 16. plass.

– Det ga meg mye energi å gå med Tarjei på de rundene der, forklarer lillebror Bø.

Erlend Bjøntegaard ble dermed nest beste norske på en sterk femteplass. 1.05 bak landsmannen. Martin Fourcade fikk nok en tung dag og kom på niendeplass, 1.28 bak den suverene verdenscuplederen.

Bø leder nå verdenscupen sammenlagt med 116 poeng foran Aleksander Loginov. Fourcade ligger på femteplass, 165 poeng bak Bø.

PS! Henrik L’Abeé-Lund kom på 13. plass, 2.04 bak Bø, og Vetle Sjåstad Christiansen kom på 21. plass, 3.12 bak vinneren.

Her kan du lese mer om