Norsk sprekk på svensk jubeldag i Östersund

ÖSTERSUND (VG) Tross to individuelle VM-sølv på to øvelser, klarte ikke de norske jentene å kjempe om pallen på normaldistansen i Östersund. I stedet ble det svensk hjemmejubel.

  • Jens Friberg
  • Jostein Magnussen
  • Ida Høidalen

Artikkelen er over ett år gammel

Tiril Eckhoff bommet to alt på første skyting, Marte Olsbu Røiseland bommet to på tredje og Ingrid Landmark Tandrevold bommet én gang på hver av de tre første skytingene. Synnøve Solemdal skjøt best og «klarte seg» med to bom, men hadde for svak fart i sporet til å kjempe om pallen.

– Jeg klarer jeg å surre det til på liggende av alle ting, som jeg egentlig føler jeg har god kontroll på. Så det var nok litt sløvhet, sier Tandrevold til VG.

les også

Reiser verden rundt for skiskytterkvinnene

Dermed klarte ingen av dem å følge opp den gode VM-starten, med gull på mixed-stafett og sølv på både sprint (Tandrevold) og jaktstart (Eckhoff).

Til sammen bommet de fire norske jentene 14 ganger på 80 skudd. Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske - på en 18. plass. De norske kvinnene har ikke vært på pallen på denne distansen siden VM i Nove Mesto i 2013. Da vant Tora Berger.

Dette sa hun etter løpet:

I dag var det Hanna Öberg som kom inn på siste skyting uten en eneste bom. Hennes lagvenninne Mona Brorsson bommet fire i liknende situasjon på søndagens jaktstart, men OL-mesteren fra samme distanse i fjor holdt hodet kaldt.

Og fylte sitt fjerde fulle hus - akkurat som i Pyeongchang - foran ekstatiske hjemmefans.

– Dette er veldig følsomt for meg. Dette betyr ekstremt mye for meg å vinne på hjemmebane med familien til stede, sier Hanna Öberg.

– Var det deilig å sette de norske litt på plass?
- Hahaha. Nei, det er veldig deilig at hele laget tar denne medaljen og alt. Alt er bare kjempefint, sier gullvinneren til VG.

En imponert Tiril Eckhoff unner svenskene sin første gullmedalje.

– Når du gjør et sånt løp med 20 treff på den distansen som er vanskeligst av alle og går fort i tillegg, så fortjener du å vinne. Det er rått at hun kopierer det hun gjorde i OL, sier Tiril Eckhoff.

les også

Eckhoff gruet seg til å gå renn: - Nå er gleden tilbake

Lisa Vitozzi fylte alle fire hus, men klarte ikke matche Öbergs fart i sporet. Justine Braisaz bommet på tredje skyting, og de to utfordrerne endte på henholdsvis sølv- og bronseplass.

Hanna Öbergs seier var aldri truet.

Og nordmennene var sjanseløse.

Ingrid Landmark Tandrevold fant ingen trøst i at hun var Norges beste.

– Det er litt kjipt å være beste norske på en dag hvor man ikke har gjort et kjemperenn, for det betyr at laget ikke har prestert så bra som vi vil.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Skiskytter-VM

Flere artikler

  1. Eckhoff gråt etter utrolig norsk stafettgull

  2. Olsbu Røiseland reddet Norge – VM-gull på stafetten

  3. VM-bronse til Røiseland etter thrilleravslutning: – Kjempefornøyd

  4. Fikk trøst av gulljentene: – Kunne like gjerne vært oss

  5. Tiril Eckhoff med kjempesprekk i siste renn før VM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder