VM-VINNEREN: Johannes Thingnes Bø på vei til pressekonferanse på campingplassen i Joensuu hvor skiskytterne holder til under VM. I bakgrunnen Tarjei Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen. Foto:Jostein Magnussen,VG

VM-gullet kan bli lukrativt for Thingnes Bø

Skal forhandle hele fire nye sponsoravtaler etter VM

JOENSUU (VG) Med ett VM-gull og én bronse har Johannes Thingnes Bø (21) sikret seg gode kort på hånden når han etter sesongen skal forhandle nye avtaler med sine sponsorer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hele fire personlige sponsoravtaler går ut og eller skal reforhandles.

Og det kan godt hende flere nå ser potensialet i 21-åringen som tok sitt aller første VM-gull på sprinten her i Finland.

- Jeg har gode kort på hånden. Det blir ikke feil å ha et individuelt VM-gull når man skal forhandle eller skaffe seg nye samarbeidspartnere, sier lillebror Bø til VG. I premiesamlingen fra årets VM inngår også bronsen fra mix-stafetten.

Bildeserie - se VGs beste bilder fra skiskytter-VM

Ved sesongslutt går avtalene med Casco, Hedda Hytter, AF Gruppen og Bama ut. Det er avtaler som også sikrer 21-åringen bonusutbetalinger for VM-triumfen og pallplasseringer i verdenscupen. Denne sesongen har han stått øverst på pallen tre ganger, og fortsatt gjenstår fem renn.

EGNE GULLHANSKER: Johannes Thingnes Bø får en god klem av storebror Tarjei Bø under blomsterseremonien etter gull og bronse på VM-sprinten. Foto:Jostein Magnussen,VG

Ingen favoritt i dag

Før ettermiddagens 20-kilometer overlater han imidlertid favorittstempelet til andre.

- Det er ikke min sterkeste distanse. Jeg er absolutt ikke noen favoritt, sier Bø. Men etter å ha tenkt seg litt om modererer han seg.

VG LIVE - følg 20-kilometeren live her fra klokken 17.15

- Skjønt, det kan skje mye. Jeg gikk jo en god normaldistanse i Holmenkollen. Sitter skytingen har jeg en mulighet, hvis ikke er løpet kjørt.

- For dårlig

21-åringen vet godt at med en beskjeden treffprosent på 81, så er det umulig å vinne alle renn.

- Det er alt for dårlig selv om toppene mine er bra. Så har jeg noen renn hvor det går rett vest, og det er jo også grunnen til at jeg ikke er med og kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen. Jeg er ikke god nok på skytebanen og her har jeg en jobb å gjøre.

- Har jobben du har lagt ned for å bli raskest av alle på ski gått utover skytingen?
- Det blir slik. Det er sjelden du finner en utøver som er best på ski og best til å skyte, men det er målet mitt. Enn så lenge har jeg i hvert fall langrennsbiten på plass.

Denne sesongen skulle han bli raskest av alle i verdenscupsirkuset på ski. Det har han klart.
- Jeg er bedre trent og har trent ganske rått i år. Dermed har jeg vært i god form gjennom hele sesongen. Men det er ingen selvfølge å gå raskest på ski selv om det har vært mitt mål før denne sesongen.

- Er du blitt så god nå at du også kan si at du har det beste utstyret?
- Ja, det tror jeg. Jeg er godt fornøyd og mener jeg ikke taper noe i forhold til de beste skiskytterne. Jeg har vært heldig med mine samarbeidspartnere. De leverer godt utstyr, fastslår Johannes Thingnes Bø.
I dag går han bare sin syvende 20-kilometer i VM og verdenscup. Tre ganger har han vært blant de 10 beste på denne distansen med 6. plass i Kollen i vinter som beste resultat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder