FORNØYD: Marte Olsbu var fornøyd med endelig å lykkes med en sprint. Det ble 6. plass i dag og et godt utgangspunkt for morgendagens jaktstart. Foto: Jostein Magnussen VG

Olsbu beste norske på sprinten: – En opptur

HOLMENKOLLEN (VG) Med sin 6. plass fikk Marte Olsbu (26) endelig en opptur i Holmenkollen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er det beste jeg har gjort etter jul og kanskje gjennom hele sesongen. Selv om det ikke ble noen pallplass så er jeg med og kjemper i løpet, og jeg er ikke så langt unna. Det er godt å vite for seg selv at man er med og kjemper, og ikke minst har alle muligheter på lørdagens jaktstart, sier Olsbu.

For ordens skyld: 26-åringen har en 3. og 5. plass som sesongbeste men det var før jul. Etter jul har hun slitt og VM i Hochfilzen ble en nedtur.

Vant for første gang

– Jeg skyter ni treff på sprint, og det er opptur sammenlignet med de sprintene jeg har gått i det siste. Der har jeg slitt litt på skytingen, sier Olsbu, som ble Norges beste i dag.

Sett denne? Eckhoff tok sesongens første seier: - Superherlig

VANT I 204. FORSØK: Mari Laukkanen tok karrierens første verdenscupseier. Foto: Jostein Magnussen VG

Vant gjorde Mari Laukkanen. I sitt 204. verdenscuprenn kom den finske jentas første seier. Under ujevne forhold på standplass skjøt hun 10 treff og var nesten åtte sekunder foran Justine Braisaz (Frankrike) på 2. plass og Anais Bescond (Frankrike) på 3. plass.

– Har vært sliten

Med tre strafferunder ble Tiril Eckhoff nummer 12. Eckhoff, som ble verdensmester nettopp på denne distansen i fjor, var på langt nær misfornøyd med eget løp.

– Jeg har vært veldig sliten de siste dagene, men at det går så fort i dag er gøy. Jeg er i god form. Nå får jeg bare prikke inn blinkene på jaktstarten søndag, sier Eckhoff.

Laura Dahlmeier, som ledet sprintverdenscupen før det siste rennet i dag, fikk tre bom på første skyting og endte til slutt på en skuffende 31. plass. Dermed mistet hun også «kula» til Gabriela Koukalova, som tok en 4. plass i dag.

Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer 25 med en bom, Ingrid Tandrevold endte på 48. plass (1), mens Karoline Erdal skjøt fire bom og ble nummer 101.

Topp 6 på dagens sprint:

1. Mari Laukkanen, 20.33,5 (0)
2. Justine Braisaz, + 7,9 sek. (0)
3. Anaïs Bescond, + 23,1 (0)
4. Gabriela Koukalová, + 37,4 (1)
5. Veronika Vítková + 41,4 (1)
6. Marte Olsbu, Norge + 51 (1).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder