IKKE I FORM: Emil Hegle Svendsen på vei ut fra målområdet i Anterselva etter en skuffende 28. plass på sprinten. Til venstre spenner Ole Einar Bjørndalen av seg skiene. Foto:Jostein Magnussen,VG

Nå satser Svendsen alt på VM

Gir opp å vinne verdenscupen sammenlagt

Emil Hegle Svendsen (29) gir opp kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter en beskjeden 17. plass på jaktstarten og en 28. plass på sprinten i italienske Anterselva sist helg, er Emil Hegle Svendsen allerede 120 poeng etter Martin Fourcade i kampen om «kula».

- Jeg kommer selvfølgelig til å kjempe videre og gå de løpene som er, men nå er det VM som gjelder, sier Svendsen til VG.

Han har over en måned på seg til å finne formen når VM innledes med mix-stafett i finske Kontiolahti 5. mars.

- Dårlig januar

- Jeg skulle ha vært i bedre form, men det har vært en dårlig januar hvor jeg kom skjevt ut med sykdom i Oberhof (måtte stå over sprinten og gikk glipp av trening). I Anterselva ble det også bare «halvveis». Det er brukbart, men det blir ikke toppresultater når man ikke er 100 prosent fysisk.

Emil Hegle Svendsen har gjort jobben på standplass før denne sesongen og er nå blant de fem beste skytterne i verdenscupen. Treffprosenten gikk noe ned i Anterselva, men det bekymrer ikke trønderen.

- Når man ikke er fysisk på topp bommer man også på skytebanen. Det blir for tøft å stå i mot, beskriver Svendsen, som nå skal trene hjemme i Oslo.

- Får jeg bedre form da kan det bli bra, sier Svendsen som heldigvis fikk med seg en god opplevelse fra stafettseieren i Anterselva.

Nest best fire sesonger på rad

Etter Svendsen vant verdenscupen sammenlagt i 2009/2010-sesongen, har han blitt nummer to i fire sesonger på rad. Historien kan gjenta seg i år selv om Svendsen akkurat nå har både Fak, Shipulin, Schempp og Fourcade foran seg i sammendraget.

Slik ser verdenscupen ut sammenlagt etter 14 av 25 renn:

1. Martin Fourcade (5 seirer) 572 poeng2. Simon Schempp (3) 549 poeng3. Anton Shipulin (2) 535 poeng4. Jakov Fak (0) 463 poeng5. Emil Hegle Svendsen (2) 452 poeng

PS! Skiskytternes neste verdenscuprenn går først 6. februar i tsjekkiske Nove Mesto.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder