HAR EGEN SJÅFØR: Emil Hegle Svendsen på vei til en treningsøkt på VM-arenaen i Kontiolahti nå i ettermiddag. Foto:Jostein Magnussen,VG

Svendsen: - Skal være mulig å vinne noe

Test rett før VM avslørte at han er satt tilbake

Tror den største gullsjansen er på 20-kilometeren

JOENSUU (VG) Til tross for sykdommen før VM tror Emil Hegle Svendsen (29) det skal være mulig å vinne noe her i Kontiolahti.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Selv om oppladningen til VM har vært dårlig, så er mitt utgangspunkt at det fortsatt er muligheter til å vinne noe. Jeg er glad jeg driver med en idrett som er så komplekst som den er og hvor ingenting er gitt på forhånd. Hvis jeg har en god dag, så er alt mulig. Og det er gøy, sier Svendsen til VG.

Lørdag stiller han til start på sprinten (start klokken 13.00) og søndag er planen å gå jaktstarten (start klokken 13.15).

– Kan bli riktig bra

Selv tror trønderen at hans beste sjanse til å vinne individuelt gull er på normaldistansen om en snau uke.

– På papiret er min mulighet 20-kilometeren. Hvis jeg får to løp i helgen i beina og litt tid inn mot normalen, så kan det bli riktig bra. Men jeg kommer til å satse alt på sprinten. Jeg har ingenting å tape.

Han er ærlig på at han aldri har kommet dårligere forberedt til et VM. Årsaken er forkjølelsen han pådro seg rett før verdenscupen i Holmenkollen.

– Dette er toppnivå hva gjelder dårlig oppladning. Men man må alltid se på det man kan gjøre noe med. Media får aldri med seg like mange nyanser som vi gjør, og jeg klamrer meg til det som har vært bra og bygger ut ifra det.

Testet før VM

Før Svendsen kom hit til Finland gjennomførte han en test på Olympiatoppen. Resultatene viser at han er satt tilbake.– Det er ikke tvil om det, men jeg klamrer meg til håpet om å få til et bra mesterskap. Jeg er ikke usikker for jeg vet at ting ikke er optimalt. Men nå handler det om å utnytte de tingene som kan bli bra.– Hva vil du være fornøyd med?– Jeg går for å ta en medalje. Det er målet mitt, og da må det meste fungere.

Etter en rolig økt på VM-arenaen torsdag, valgte han fredag å kjøre på for å forberede kroppen på hva som kommer lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder