GULLGROSSISTER: Martin Fourcade, her under lørdagens verdenscupsprint i skiskyting, og Petter Northug, med et av gullene fra VM i Falun. Foto: CHRISTINE OLSSON / BJØRN S. DELEBEKK , AFP / VG

Fourcade refser Northug: – Jeg liker ikke imaget hans

Trente seg opp i Norge

Lærte mageøvelser av Johaug og Bjørgen

Martin Fourcade (27) beundrer idrettsutøveren Petter Northug (29), men er ikke begeistret over den norske skikongens oppførsel utenfor sporet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er i et intervju med L'Équipe Magazine at den franske skiskytteren, som har fått en drømmestart på sesongen, uttaler seg om Northug.

– Jeg er en rolig person. Hos Petter Northug er jeg imponert over det sportslige, hans kvaliteter som atlet. Men jeg må innrømme at jeg liker ikke imaget hans som showman i mediene. Jeg liker bedre enklere personligheter, sier Fourcade.

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, har ikke svart på VGs henvendelser om Fourcades uttalelser.

Lest denne? Sundby vil gi langrennsverden nødhjelp

Trente seg opp i Norge

Fourcade totaldominerer skiskyting i disse dager. I helgen vant han verdenscuprenn både på lørdag og søndag i Östersund.

– Jeg er den beste skiskytteren i verden. Og jeg er veldig stolt av det, sier han.

Les også: – Skytingen hører ikke hjemme noe sted

Han forteller at han sikter seg inn på langrenn til neste sesong på grunn av manglende konkurranse i skiskyttermiljøet.

– Jeg vil prøve å finne personer som kan slå meg. Det er ikke for å være pretensiøs, men på det franske landslaget, fysisk sett, på ski, har jeg ikke blitt slått av en lagkamerat på en lang stund. Det er ikke bra for utviklingen. Det må finnes folk som får meg til å dytte grensene mine, sier Fourcade til L'Équipe Magazine.

For å forberede seg på best mulig måte til den nye sesongen, tilbrakte Fourcade to måneder i Oslo denne sommeren, sammen med sin gravide kjæreste. For å trene seg opp – men først og fremst av personlige årsaker.

– Det var et behov for meg og kjæresten min. Reise og oppdage kulturen i et land jeg liker, hvor jeg har konkurrert ofte, men aldri rukket å utforske.

Forbløffet over Johaug og Bjørgen

Han forteller at han ble overrasket over de norske treningsmetodene.

– Forskjellene var større enn jeg trodde. I Frankrike har vi et veldig progressivt program. Vi bygger utholdenhet og muskler på våren, og så øker vi intensiteten i september. Nordmennene gjør det samme fra mai til oktober. Det overbeviste meg om at det finnes flere veier til suksess.

HISTORISK: Tredobbelt norsk – i stafett!

Franskmannen trente blant annet sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug, to jenter han har latt seg inspirere av.

– Man må ikke prøve å kopiere hverandre. Det betyr ikke at jeg ikke vil la meg inspirere av noen ting. For eksempel har nordmennene en stor kultur for alt som handler om mage- og kjernetrening. Jeg endte opp sammen med langrennsstjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen og, uten å være kvinnefiendtlig, jeg ble forbløffet over prestasjonsnivået deres. De gjør spesifikke mageøvelser tilpasset til ski, som var inspirerende og som vil hjelpe meg med å bli bedre til å plassere meg. Det var veldig lærerikt.

VIL DU HA MER? Northug om slankekuren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder