BLINKSKUDD: Laura Dahlmeier har truffet på 29 av 30 skudd under OL. Det gjør Ole Einar Bjørndalen imponert. Foto: NTB Scanpix

Bjørndalen imponert av Dahlmeier: Kan vinne nesten alt

PYEONGCHANG (VG) Ole Einar Bjørndalen tror Laura Dahlmeier blir OL-dronningen i Sør-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den seneste OL-dronningen het Darja Domratsjeva. Kona til Bjørndalen dro hjem fra Sotsji for fire år siden med tre gullmedaljer. Her i Sør-Korea har det vært et tronskifte.

Laura Dahlmeier har tatt gull både på sprint og jaktstart. 24-åringen har imponert mest av alt på standplass i blåsten hvor hun har truffet på 29 av 30 skudd.

- Dahlmeier er ekstrem sterk og håndterer vinden bortimot helt perfekt. I tillegg er hun så god i sporet at det er vanskelig å slå henne. Jeg ser ikke bort ifra at hun kan gjenta bedriften fra VM i fjor. Det kan godt skje, sier Ole Einar Bjørndalen.

les også

Olsbu tok sølv etter karrierebeste: – Som et gull for meg

Dahlmeier dro fra VM i Hochfilzen med tre individuelle gull, et stafettgull og sølv på sprinten.

En som titter litt ekstra på det den tyske jenta gjør, er Tiril Eckhoff. Selv har hun levert verdensklasse i sporet, men bommet i meste laget på standplass.

– Den ultimate skiskytteren

– Det er jo morsomt at Laura Dahlmeier gjør det så bra. Hun er den ultimate skiskytteren, og der har vi noe å lære. Det hun gjør er rett og slett ekstremt, sier Eckhoff til VG.

Mens Dahlmeier ser ut til å mestre alle forhold, har de norske skiskytterne blitt kritisert av Ola Lunde. NRK-eksperten mener man kunne ha gjort mer for å forberede seg på det som ventet i Pyeongchang.

– Hva skulle vi ha gjort for å oppsøke slike forhold som her? Det er vanskelig. Det er ikke noe du kan bestille på internett, sier Tiril Eckhoff. Både hun og Marte Olsbu deltok i prøve-OL i Sør-Korea i fjor for å få erfaringer fra OL-arenaen.

– Det blir veldig individuelt. For min del var det veldig greit å delta her i fjor for å få prøve løypen og vinden. Var man sliten i fjor og ikke hadde orket å gjøre jobben her uansett, så kunne man like godt bli hjemme. Jeg tror alle som er her har gjort de beste forberedelsene for sin egen del, mener Marte Olsbu.

les også

Thingnes Bø klar for et nytt gulltokt: – Du føler deg som en gladiator

Kritikken preller av landslagstrener Stian Eckhoff.
- Det blir veldig hypotetisk av Ola Lunde. Vi er egentlig fornøyd med de forberedelsene vi har gjort. Vi kom ned hit tidlig og har ligget her lenge. Hvis du ser på resultatene våre tidligere i vinter, så skal kvinnelandslaget være fornøyd med de resultatene vi har så langt i OL. Vi har en medalje, minner Eckhoff om.

Det definerte målet til laget var å ta medalje på stafetten. Før det skal det gås normaldistanse onsdag og fellesstart lørdag.

- I tillegg til jentenes medaljemål så har Steinar (Mundal) og jeg snakket om at det hadde vært veldig gøy om vi dro herfra med en medalje individuelt – og det har vi klart.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder