BEST IGJEN: Denise Herrmann tok sin andre seier på rad da hun vant sprinten i ettermiddag. Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Dobbeltseier for Herrmann – Eckhoff på pallen

Fredag den 13. ble en lykkedag for Denise Herrmann (31). Tiril Eckhoff har heller ikke så mye å klage over, hun kan fortsatt vinne verdenscupen sammenlagt.

  • Jostein Magnussen

Den tyske veteranen tok sin sjette verdenscupseier da hun vant skiskyttersprinten i Kontiolahti i ettermiddag med ni av 10 treff.

Og ettersom Dorothea Wierer skjøt seg bort og endte langt ned på resultatlisten på en 19. plass, vant også tyskeren sprintcupen sammenlagt.

Tiril Eckhoff skjøt to bom, men hadde som vanlig god fart i sporet (tredje raskest). Det holdt til en 3. plass, en plassering som gjør at Eckhoff nærmer seg Wierer i verdenscupen sammenlagt.

Det var 34 poeng som skilte de to før dagens sprint. Nå er det i realiteten bare åtte poeng mellom Eckhoff og Wierer. Det betyr at verdenscupen sammenlagt skal avgjøres på jaktstarten i morgen.

Wierer endte på en skuffende 19. plass og får dermed også et dårlig utgangspunkt før jaktstarten. Hun går ut 46 sekunder etter Eckhoff på lørdag. Eckhoff skal ta igjen åtte sekunder på Franziska Preuss og 32 sekunder på Denise Herrmann.

Hanna Öberg hadde også en sjanse i sammendraget, men hun skjøt seg bort på stående og fikk tre runder.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på en 9. plass med en runde på liggende, Emilie Aagheim Kalkenberg ble nummer 26, mens Synnøve Solemdal tok en 37. plass. Alle tre går lørdagens jaktstart.

Forholdene på sprinten ble vanskelig for kvinnene med snø og kraftig vind.

Mer om

  1. Vintersport

Flere artikler

  1. Skiskytterne delte ut klemmer etter målgang: – Galskap

  2. VM-bronse til Røiseland etter thrilleravslutning: – Kjempefornøyd

  3. Eckhoff vant: – Nå vet jeg bitte litt om hvordan Thingnes Bø har hatt det

  4. I dag kan Eckhoff og Bø bli historiske

  5. Wierer hevder hun ble sabotert av norske skiskyttere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder