Bjørndalen etter ny Thingnes Bø-seier: - Han overrasker meg

Én bom til tross: Johannes Thingnes Bø (25) gikk så fort i sporet at ingen kunne hamle opp med ham. Ikke engang erkerivalen Martin Fourcade.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skiskytterkongen og TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen, mener det er oppsiktsvekkende at Thingnes Bø knuser franskmannen i sporet, etter en trøblete sesongoppkjøring.

– Har man egentlig nok superlativer om Johannes? Han overrasker meg med det grunnlaget han har. Med Johannes er det på en måte bare naturlig at han skal gå fort på ski. Men det er absolutt ingen selvfølge det han gjør. Jeg skal love deg at hodet og kroppen er forberedt på det han gjør, sier Bjørndalen til TV 2.

Thingnes Bø har nå tre seire på fire renn denne sesongen.

– Det føles bra. Det er et slit der ute, men det er verdt det når man går først over målstreken, sa seierherren selv til NRK.

Johannes Thingnes Bø åpnet med å være raskest i sporet, og best på standplass. Fullt hus på første skyting, etterfulgt av en ny rask runde i sporet, ga ham et fantastisk utgangspunkt før siste skyting på herrenes 10 kilometer sprint i Hochfilzen.

Han plaffet fire blinker rett ned, før det ble en bom på det aller siste skuddet. Dermed måtte han ut i strafferunde, og forspranget ble kortet betraktelig ned, fra ett minutt til drøye 10 sekunder.

les også

Svindal-seier i Val Gardena: – Han har noe spesielt

Det ga Fourcade en eventyrlig mulighet.

– I en helt egen klasse

Han var nemlig den eneste som kunne ta opp kampen med nordmannen, men feilfri skyting til tross, Fourcade kunne ikke matche Thingnes Bøs tempo i sporet, og nordmannen gikk i mål til nok en seier, med tiden 24.49.2, 8.6 sekunder bak Thingnes Bø, som tok sin 25. invidiuelle seier.

Fourcade var dermed tilbake på pallen etter en svak helg i Pokljuka forrige uke. På spørsmål om hva han har gjort for å rette på formen, hadde han følgende suksessoppskrift:

– Sovet, sovet, sovet. Jeg har tilbrakt mesteparten av uken på rommet mitt og sett på Netflix. Familien min kom også på besøk og det ga meg energien tilbake, sier han.

– Johannes var rett og slett sterkere i dag, legger han til.

Mye av æren går til Thingnes Bøs langrennsform.

– Han er i en helt egen klasse når det gjelder langrennstid, slo NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith fast.

– Jeg hadde vanvittige rå ski i dag, trekker Thingnes Bø frem.

les også

Tøff start for Eckhoff – Wierer vant sekundstrid

Benedikt Doll kapret tredjeplassen.

Ingen andre nordmenn i toppen

Tarjei Bø, skjøt seg tidlig bort med tre bom, og havnet utenfor topp ti – og topp 20.

– Det er skuffende. Det er altfor dårlig. Jeg hadde en god dag i løypa, så smøreteamet har gjort en god jobb og jeg følte meg sprek. Vi for trøste oss med Johannes i dag, sier Tarjei Bø, som skjøt seg bort med én + to bom på standplass.

les også

Thingnes Bø: – Kan ikke forvente samme gullalder som før

Det var bare Thingnes Bø som klarte å hevde seg i dag. Ingen andre nordmenn, hverken Henrik L’Abée-Lund, Erlend Bjøntegaard eller Sindre Pettersen klarte å hevde seg.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk i mål til en 10. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder