GLAD: Marte Olsbu smilte etter sin tredje pallplassering i karrieren.
GLAD: Marte Olsbu smilte etter sin tredje pallplassering i karrieren. Foto: JOSTEIN MAGNUSSEN / VG

Olsbu på pallen: - Det var kjempedeilig

Publisert: Oppdatert: 03.12.17 22:04

Del saken på:

Lenken er kopiert
SKISKYTING

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Marte Olsbu gikk opp fire plasser og sikret norsk pallplassering i Östersund.

Hun endte til slutt på tredjeplass, det etter å ha vært helt i tetkampen før siste skyting. Der bommet hun imidlertid én gang, mens tyske Denise Herrmann, som gikk ut først på jaktstarten, og franske Justine Braisaz plaffet ned alle blinkene.

I sporet var Herrmann, som var langrennsløper for det tyske landslaget frem til 2016, overlegen. Hun vant dermed jaktstarten foran den franske skiskytteren. Olsbu gikk i mål 48 sekunder bak og inn til en tredjeplass etter å ha startet som nummer syv.

– Det føles kjempedeilig. Jeg har hatt to nesten-løp, og da var det så utrolig godt å ta steget opp på pallen, sier Olsbu.

– Jeg var innstilt på å jakte og benytte hver mulighet jeg hadde. Jeg følte at jeg gjorde en god jobb, men det var selvfølgelig litt bittert å bomme på den siste, fortsetter hun.

Det er hennes tredje pallplass i karrieren, og hennes første pallplassering på jaktstart. Tidligere har 26-åringen to tredjeplasser, begge fra sprint.

Fikk du med deg? Olsbu med historisk seier på Sjusjøen

For Synnøve Solemdal gikk det ikke like bra som tidligere i helgen. Etter å ha skutt feilfritt frem til søndag, ble det fire bom og en 19. plass, to minutter og 23 sekunder bak vinneren på jaktstarten. Hun mistet dermed verdenscupledelsen.

Hilde Fenne endte som nummer 15, mens Tiril Eckhoff kom i mål som nummer 41, tre minutter og 39 sekunder bak.

Denne artikkelen handler om