SATSER VIDERE: Solveig Rogstad (bildet) slår seg sammen med Anne Ingstadbjørg og Kari Henneseid Eie for å kjempe seg tilbake til verdenscuplaget. Foto: Reuters

Vrakede skiskytterjenter slår seg sammen

Landslagsforviste Solveig Rogstad (27) slår seg sammen med vrakede Anne Ingstadbjørg (30) og Kari Henneseid Eie (27) for å kjempe seg tilbake til verdenscuplaget i skiskyting.

Kun fire jenter fikk plass i skiskytterlandslaget for kommende sesong, færrest siden 1990-tallet. Men OL-løper Rogstad er ikke kondemnert.

VGD:Diskuter skiskyting her!

- Jeg fikk signaler om at jeg kanskje ikke ville komme med, men ble likevel litt overrasket da beskjeden kom. Men når jeg først står utenfor landslaget, velger jeg å se positivt på det. Nå får jeg gjøre akkurat som jeg vil med egen trener og egne sponsorer, sier en motivert Solveig Rogstad til NTB.

Under temmelig like forutsetninger i 2007 slo Rogstad gjennom, gikk seg inn på verdenscuplaget og tok sin hittil eneste verdenscupseier (januar 2008).

TRENER MED SOLVEIG: Anne Ingstadbjørg. Foto: Scanpix

Les også:Familiehjelp til gullhelten

Siden har vallersen slitt i motgang, med feiltrening og helseproblemer. Hun var med og gikk Norge inn til fjerdeplass i OL-stafetten, men fikk ingen enkeltresultater å skryte av sist sesong.

Får sjanser

Skrautvåljenta bor i Trondheim og har dannet treningsgruppe der med Ingstadbjørg og Eie. Heller ikke Julie Bonnevie-Svendsen (23), Gro Marit Istad Kristiansen (32) eller Liv Kjersti Eikeland (31) kom med i landslagsuttaket.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

De to sistnevnte legger trolig opp. Bonnevie-Svendsen fikk et ufrivillig sabbatsår på grunn av sykdom sist sesong.

- Vi har sett på prestasjoner de siste par sesongene og alder, og da fant vi ikke plass til Solveig Rogstad i noen av forbundslagene. Men vi har sagt at de jentene som ikke kom med, vil få muligheten til å delta på deler av samlinger vi har i deres nærområde. Og til vinteren får de sjansen til å kvalifisere seg inn på verdenscup- og mesterskapslag, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Les også:Poiree tilbake på samling

Skiskytterforbundet vil satse på nærere samarbeid mellom herre- og kvinnelandslaget kommende sesong.

TRENER MED SOLVEIG: Kari Henneseid Eie. Foto: Scanpix

Minilandslag

Tidligere landslagsløper Egil Gjelland (36) er hentet inn som ny kvinnetrener etter Knut Tore Berland. Han får ansvar for et minilandslag med veletablerte Tora Berger (29), Ann Kristin Aafedt Flatland (27) samt talentene Synnøve Solemdal (20) og Fanny Welle-Strand Horn (22).

På herrelaget har Lars Berger (31) fått ny tillit etter to år på rekruttlandslaget. Også Ronny Hafsås (24) ble tatt med sammen med Ole Einar Bjørndalen (36), Tarjei Bø (21), Alexander Os (30) og Emil Hegle Svendsen (24).

Les også:Gjelland blir Tora-trener

Halvard Hanevold (40) har lagt opp.

Stian Eckhoff (30) er blitt rekruttrener. Han la opp i 2008, men får ansvar for de nest beste skiskyttergutta.

- Vi tenker fire år fram i tid med alle landslagstrenere. Stian har vist seg som et godt treneremne når han har vært med rekruttlandslaget og i IBU-cupen det siste året, sier Botnan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder