Eckhoff tapte norsk-svensk duell om seieren: - Stolt

HOLMENKOLLEN (VG) Tiril Eckhoff (28) ble kun slått av svenske Hanna Öberg på fellesstarten i Kollen. Marte Olsbu Røiseland (28) fikk nok en fjerdeplass og misset pallen i sammendraget.

– Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake der jeg hører hjemme - og at jeg presterer her i Holmenkollen, sier Tiril Eckhoff til VG.

Etter en tøff sisterunde klarte hun ikke å hente mer på Hanna Öberg og var 1,3 sekunder bak i mål.

– Det var ikke mer å finne frem. Skjønt, jeg fant litt nede i svingene der. Så det var bra.

Alle de beste i verdenscupen, inkludert Olsbu Røiseland, var borte fra seierskampen allerede før siste skyting. I stedet ble det en duell i kraftige vindkast med Eckhoff, Öberg, Clare Egan fra USA.

les også

Norsk sprekk i Kollen, Kuzmina overlegen: – Vil huske dagen lenge

Alle tre måtte ut i strafferundene og trioen gikk ut med kun 10 sekunders mellomrom. På den siste runden stakk svensken ifra, og Eckhoff distanserte på sin side amerikaneren.

Ekchoff nærmet seg Öberg helt frem til målstreken, men svensken hadde akkurat nok på tanken til å holde inn til seier.

Hun forteller at hun er ganske fornøyd med sesongen sett under ett, og spesielt det å avslutte på pallen på hjemmebane.

les også

Thingnes Bø ble historisk etter dobbelt norsk i Kollen: − Helt utrolig

– Det har vært en dårlig sesong, men som vanlig blir jeg god på tampen - og det er jeg stolt av. Selvtilliten er tilbake, sier Eckhoff.

Verdenscupvinneren Dorothea Wierer - Italias aller første vinner av den store kula - forsvant ut av seierskampen allerede etter andre skyting med tre strafferunder.

Olsbu Røiseland kunne med et kjempeløp ta tredjeplassen i verdenscupen totalt, og innkassere i overkant av 170 000 kroner, men fire bom ble for mye for å kjempe om seieren. Hun endte til slutt på niendeplass på fellesstarten.

les også

Thingnes Bøs suksessesong: Har rundet 4 mill. kr bare i premiepenger

Dermed havnet hun på fjerdeplass totalt i verdenscupen, bak Wierer, landskvinne Lisa Vittozzi og Anastasia Kuzmina fra Slovakia.

Fjerdeplasser har vært Olsbu Røiselands lille «forbannelse» denne sesongen. I verdenscupen har hun blitt nummer fire hele seks ganger.

– Fanken heller. Med så mange 4. plasser så er det vel fortjent at det ender med en 4. plass i sammendraget også. Det var kjedelig at jeg ikke skulle slå Kuzmina med mer i dag, sier Olsbu Røiseland til VG.

28-åringen kan se tilbake på en fantastisk sesong.

– Det har vært en kjempebra sesong, men når man ser målet foran seg er kjedelig å ikke klare det. Jeg har tre verdenscupseirer og er veldig godt fornøyd med det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder