NY MEDALJE: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva fikk begge IBUs æresmedalje søndag. Dette bildet er fra sommerens avskjedsfest på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Bjørndalen og Domratsjeva hedret med æresmedalje: – Stor stas

Søndag kveld ble Ole Einar Bjørndalen (44) og kona Darja Domratsjeva (32) hedret av det internasjonale skiskytterforbundet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skiskytterparet, som ga seg etter denne sesongen, måtte på scenen da 250 personer fra over 50 nasjoner avsluttet det internasjonale skiskytterforbundets 13. ordinære kongress i Kroatia.

– Dette var veldig hyggelig. Det er stor stas å bli hedret med IBUs æresmedaljer, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

Det var IBUs ferske president Olle Dahlin som sto for utdelingen.

Mens 44-åringen hadde en ganske enkel oppgave med å takke for oppmerksomheten etter å ha fått medalje og en nål, hadde kona det travelt. Darja Domratsjeva var nemlig konferansier på kvelden da IBU også feiret 25-årsjubileum.

les også

Bjørndalen gir seg: – Nå kommer familien først

– Jeg hadde drevet på en stund da IBU ble stiftet, humrer Bjørndalen. Han debuterte i verdenscupen samme år, i 1993.

Skiskytterens eventyrlige karriere startet i Kontiolahti og endte på Simostranda i vår da han måtte gi seg på grunn av hjerteflimmer.

44-åringen trener seg fortsatt ned etter sin aktive karriere. Frem mot jul skal han trappe litt opp igjen på treningsmengden. Han og kona skal delta på en miksstafett i romjulen i Schalke slik at det tyske publikum får anledning til å ta farvel.

Kunne ikke si nei

Da skal «skiskytterpensjonistene» prøve seg mot verdenseliten i et showrenn foran rundt 50.000 tilskuere.

– Jeg ble spurt i vinter om jeg kunne tenke meg å delta på et avslutningsrenn. Det gikk i glemmeboken, men så kom det en ny forespørsel om å gjennomføre en avslutning for tyske fans. Det kan jeg ikke si nei til, sier Bjørndalen og innrømmer at han kommer til å bruke tid på forberedelsene.

les også

60 russiske skiskyttere gjenstår på WADA-liste

– Jeg er jo ikke helt «råtten» i kroppen, men jeg er langt unna det jeg var. Nå har jeg et påskudd for å ta litt tak i treningene igjen. Det er jo treningen som er morsom. Alt det andre er jo masse jobb.

– Kona må vel også trappe opp treningsmengden før romjulsrennet?

– Hun er så lettrent at det er helt utrolig. Darja kunne ha startet i verdenscupen i desember om hun hadde ønsket det, påstår Bjørndalen.

Han har en litt lengre vei til Veltins-Arena i Gelsenkirchen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder