BORT MED VINTERTØYET: Emil Hegle Svendsen og kjæresten Samantha Skogrand drar til Karibia i dag. Deretter blir det litt ferie i USA på paret. Foto: Frode Hansen / VG

Hegle Svendsen ferdig med sesongen – drar i bryllup og på ferie

HOLMENKOLLEN (VG) Mens de andre skiskytterne drar til iskalde Sibir for sesongavslutningen har Emil Hegle Svendsen (32) allerede avsluttet sesongen og reiser til bryllup i varmen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er meldt inntil 13 minusgrader i Tjumen når skiskytterne setter punktum for en lang sesong i neste uke. For Emil Hegle Svendsen ble sesongen kortere enn planlagt.

Han fikk influensa etter OL og måtte stå over verdenscupen både i Kontiolahti og nå i Holmenkollen.

Nå reiser trønderen og kjæresten Samantha Skogrand til Karibia i bryllup. Søsteren til Samantha skal gifte seg.

– En strek i regningen

– Vi tok egentlig avgjørelsen om å delta i bryllupet i januar ettersom jeg var ute av kampen om verdenscupen sammenlagt. Men det var en strek i regningen at jeg hverken fikk gå i Finland eller avsluttet sesongen her i Kollen, sier Emil Hegle Svendsen til VG.

Guttas stafettriumf på søndag fulgte han som tilskuer i Kapellskogen. Han fikk kjenne på Kollen-stemningen på andre siden av gjerdene.

les også

Domratsjeva vant – mareritt for Eckhoff: – Fryktet jeg skulle bli tatt igjen med en runde

– Det er lett å bli syk når man er sliten etter et mesterskap som OL. Der trakk jeg taperloddet. Den influensavaksinen jeg tok, hjalp meg ikke mye, sier Svendsen.

Han er likevel fornøyd med det «viktigste i sesongen», OL. Trønderen tok sin 6., 7. og 8. OL-medalje i Pyeongchang med bronse på fellesstarten og to sølv på stafettene.

– Jeg er ikke bitter. Når jeg akkurat hadde kommet meg opp av sykesengen så kom konkurransene for tidlig. Sånn er det bare.

I tenkeboksen

– Har du bestemt deg for om du tar en siste sesong før du legger opp?
– Nei, jeg er fortsatt i tenkeboksen og vil ta en avgjørelse i løpet av april.

– Neste års VM er i Östersund hvor du slo igjennom med to VM-gull i 2008. Det er vel passende å sette punktum der?

– Det frister, men det er 11 måneder imellom der som ikke frister like mye. Vi får se, jeg må få ting litt på avstand nå.

Han får litt tid til å tenke på fremtiden i Karibia. Etter en uke i Puerto Rico med bryllup til helgen, fortsetter ferien en uke i Miami.

– Vi gleder oss, sier Emil Hegle Svendsen. Han og samboer Skogrand setter seg på flyet mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder