SEIER I PREMIEREN: Johannes Thingnes Bø (25) utklasset konkurrentene på Sjusjøen lørdag. Her jubler han på seremonien etter rennet. Foto: Jostein Magnussen, VG

Thingnes Bø vant men gikk på smell: - Håper det ikke kom på TV

SJUSJØEN/OSLO (VG) To prikkfrie skytinger og stor fart i sporet: Det var aldri noen tvil om seieren for Johannes Thingnes Bø (25).

Dermed vant han med 23,6 sekunder foran Lars Helge Birkeland på 2. plass, mens Vetle Sjåstad Christiansen tok tredjeplassen.

Selv om 25-åringen traff på alt gikk han på en skikkelig smell på den siste runden.

– Jeg fikk det maksimalt oppe i den bratte bakken. Det smalt bare totalt. Jeg håper det ikke kom på TV for det var så vidt jeg klarte å stå på beina. Vi får håpe det var et engangstilfelle, sier Thingnes Bø til VG etter kollapsen.

– Det skyldes nok dårlig form. Jeg er jo en sprinter og holdt i ni av 10 kilometer. Jeg får prøve å øke kapasiteten med en kilometer før verdenscupåpningen.

Allerede etter første passering tok stryningen ledelsen med 5,4 sekunder. Etter det gikk det meste veien:

Fem blinker rett ned på første skyting i et forrykende tempo og ut i ledelse, 16 sekunder foran sveitsiske Benjamin Weger.

les også

Eckhoff åpnet med overlegen seier: - Jeg kommer til å få skikkelig kjeft

25-åringen fortsatte sitt raske tempo i sporet og kom inn som leder også til den stående skytingen. Der skjøt han jevnt og fort gjennom hele serien og nok et fullt hus var et faktum.

Thingnes Bøe gikk ut fra den andre skytingen hele 28 sekunder foran Lars Helge Birkeland på 2. plass. Avstanden økte til 32 sekunder inn på den siste passeringen, før han tapte ni sekunder på slutten og endte som vinner 23,6 sekunder foran Birkeland.

Etter løpet fleipet Vetle Sjåstad Christiansen med at Thingnes Bø hadde vært for opptatt med bryllup og bryllupsreise i sommer.

– Kanskje jeg har hvilt på laurbærene slik at jeg gir litt opp når jeg kjenner blodsmaken i kjeften. Nei, jeg er veldig fornøyd med dagen. Ting har snudd veldig, og det er befriende å få en seier når jeg var så usikker som jeg var, sier Johannes Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø lå lenge godt an til å hevde seg, men tre bom på stående skyting ødela for 30-åringen, og han endte til slutt på en 14. plass.

les også

Heidi Weng fornøyd tross prolog-exit – Klæbo suveren

Lars Helge Birkeland var strålende fornøyd med sin 2. plass.
- Det har vært bra de siste par månedene. Dette viser at jeg har gjort mye rett, sier Birkeland til VG.

Kun de tyske favorittene hadde tatt turen til Sjusjøen i åpningshelgen, med løpere som Arnt Peiffer og Benedikt Doll. Det var ingen Martin Fourcade på plass.

Ingen kunne dog tukte Johannes Thingnes Bøe. I morgen er han favoritt også på fellesstarten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder