Bø-brødrene sikret dobbelt norsk i Östersund: – Det er kult

ÖSTERSUND (VG) Johannes Thingnes Bø (26) gjorde som han ville i forrige vinters verdenscup, og har startet på samme vis denne vinteren. Ikke nok med det: Han får med seg bror Tarjei (31) på pallen.

– Jeg trodde ikke jeg hadde så stor sjanse til å vinne i dag. Derfor er jeg stolt over at jeg klarte det, sier Johannes Thingnes Bø.

– Forspranget jeg hadde i fjor har forsvunnet og jeg har ikke de marginene jeg hadde i fjor. Derfor blir det tøffere å vinne en sprint denne sesongen.

Seieren satt nemlig langt inne for 26-åringen.

– Jeg synes det er hardt å gå løp. Det var ikke like tungt å gå i fjor. Det er blitt tyngre å presse seg, og det er nok fordi jeg ikke er i den formen jeg ønsker. Jeg klarer å gå fort, men det er brutalt hardt, sier Thingnes Bø til VG.

Han var glad over å få med seg broren Tarjei på pallen.

– Nå nærmer jeg meg Johannes. Jeg har merket det på humøret og formen de siste ukene, at nå begynner det å ligne på gode, gamle Tarjei. Det er en helt ny mann på skiene. Det er kult, sier Tarjei Bø etter 2.-plassen.

Tross én bom på den første av to skytinger på sprinten, vant skiskytterkonge Johannes Thingnes Bø det som er sesongens første individuelle verdenscuprenn i skiskyting.

Russiske Matvej Jelisejev skjøt riktignok feilfritt og ledet med 9,1 sekunder etter den siste skytingen på sprinten, men russeren kunne ikke hamle opp med Bø-brødrene i sporet.

Jelisejev ble gruset av Johannes Thingnes Bø, og i mål var han også 0,9 sekunder bak Tarjei Bø. Dermed ble det dobbelt norsk på toppen av pallen – to ganger brødrene Bø.

Alt av vintersport finner du i vårt vintersportstudio!

les også

NRK-kolleger skal hylle Hanevolds karriere med eget program

Johannes Thingnes Bø fortsetter altså i samme spor som han slapp. Forrige vinter var han utilnærmelig med 16 individuelle verdenscupseirer av 25 mulige.

Én annen mann som er i fokus, er franske Martin Fourcade. Etter en begredelig sesong forrige vinter, viste han seg frem under den nasjonale åpningen for to uker siden og vant fellesstarten der.

Også søndag åpnet han godt. Etter en feilfri liggende skyting lå han som nummer én – helt frem til stående skyting. Der bommet han to ganger, og det ødela også franskmannens sjanser.

Han var i mål 27,9 sekunder bak Thingnes Bø.

– Jeg er skuffet, men glad på en gang. Jeg bommet to på stående, en skikkelig stygg en, men jeg føler også at jeg er tilbake. Jeg nøt å være i sporet og kjempe for en bedre plassering i sporet, sier Fourcade til NRK.

Fullstendig resultatliste finner du her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder