HØRTE STEMMER: Ole Einar Bjørndalen gjør seg her klar til å skyte på onsdagens fellesstart der han ble nummer 22. På torsdagens mixedstafett reagerte han på at han hørte stemmen til NRKs Ole Lunde (innfelt) på standplass. Foto: Scanpix

NRK-ekspert fikk beskjed om å dempe seg

SOTSJI (VG) Ole Einar Bjørndalen (40) hørte stemmen til NRK-ekspert Ola Lunde da han skulle skyte på mixedstafetten.

  • Jostein Magnussen
  • Mads A. Andersen

Artikkelen er over seks år gammel

- Det er en uskreven regel at det skal være musestille under selve skytingen. Siden han pratet med øreklokkene på og kommenterte for radio er det ikke sikkert han hørte sin egen stemme og var klar over hvor godt den bar, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

Selv med lyddempende plugger i ørene hørte Bjørndalen Lundes stemme på den første skytingen.

OL-helten hadde likevel ikke noen problemer å fylle alle blinkene, til tross for at Lunde underveis høylytt kommenterte hvor skuddene traff.

Ga beskjed

Etter sin tredjeetappe ga Bjørndalen beskjed til TV2s ekspert på standplass, Kjell Ove Oftedal. Han ga videre beskjed til NRK-kollegaen.

- Jeg sa fra at jeg håpet han ikke skulle forstyrre når vi er på skytebanen. Da dempet han seg etterpå, sier Bjørndalen og forteller at det sjelden man hører noe når man er på standplass.

Humor

- Ole Einar kom springende til meg og sa at jeg måtte gi beskjed til Ola Lunde at han ikke måtte snakke så høyt, for han hørte han faktisk mens han lå og skjøt, fortalte Oftedal selv på luften.

TV 2s kommentator Harald Bredeli så det humoristiske i det hele.

- NRK må roe seg littegrann. Det er tross alt TV 2 nå som har TV-rettighetene. Og du må ikke forstyrre løperne våre, sa Bredeli.

- Jeg var litt redd for det, så derfor valgte jeg å springe, repliserte budbringeren, Kjell Ove Oftedal.

Senere forklarte Bredeli overfor VG at han håper NRK og Lunde skjønte at den siste kommentaren ble levert med et glimt i øyet.

- Ikke bra med støy

Ole Einar Bjørndalen ønsker ikke å henge ut Ola Lunde, men er klar på at det skal være stille på stadion når det skytes.

- Det er ikke bra om det er støy - enten det nå kommer fra han eller andre. Det er ikke slik vi ønsker å ha det.

Det lyktes ikke VG å komme i kontakt med Ola Lunde torsdag kveld.

«Midt i»

NRK-sportens nestsjef Sjur Molven har ikke hørt om saken før VG tar kontakt, men sier på generelt grunnlag:

- Vi ønsker ikke å forstyrre hverken norske eller utenlandske skiskyttere. Samtidig er støy på stadion noe de beste skiskytterne i verden er vant med. Men vi vil selvfølgelig ikke bidra til at noen kommer ut av rytmen når de skal skyte.

Molven sier at Ola Lunde er uvurderlig for NRK-sporten og en viktig grunn til at skiskyting er blitt så populær sport på NRK.

- «Midt i» har jo blitt et begrep. Vi vil gjerne fortsette med disse skildringene fra Ola, fordi det gir merverdi for publikum å få vite hvor skuddene sitter. Men hvis det er forstyrrende, så må vi diskutere med det internasjonale skiskytterforbundet om de posisjonene der mediefolkene får lov til å stå.

- Har du hørt om noe slikt tidligere?

- Nei, det er første gang jeg hører om det. Vi har en god dialog med både utøvere og arrangørere og IBU. Jeg velger å tro at dette var et engangstilfelle. Og tydeligvis var det ikke forstyrrende for Bjørndalen. Det er jeg glad for.

Mer om

  1. OL

Flere artikler

  1. - Har aldri padlet på flatmark før: Bjørndalen: Seieren glapp i spurten

  2. Svendsen etter norsk totalsvikt: - Det er tungt

  3. NRK-Ola Lunde: – Bjørndalens fem største triumfer

  4. Johannes Thingnes Bø med tre bom på siste skyting: Fourcade vant igjen

  5. Tarjei Bø: – Johannes har hatt medvind i flere år, sidevind er han ikke så god på

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder