KRITISK: Emil Hegle Svendsen fikk testet VM-løypene i Kontiolahti fredag. Han var ikke spesielt fornøyd. Foto:Vidar Ruud,NTB Scanpix

Svendsen langer ut mot VM-løypene

Mener arrangørene salter for lite

Torsdagens mixedstafett i skiskytter-VM ble avgjort i mildt sagt løse forhold i finske Kontiolahti. Emil Hegle Svendsen (29) var ikke imponert.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VM-kongen fra 2013 skal gå sin første distanse i årets mesterskap lørdag. Trønderen håper det jobbes på spreng for å bedre løypene til sprinten.

– Det var jo ikke bra (føret på mixedstafetten). Jeg skjønner ikke hva de nøler med. Jeg synes det er dårlig, sier Svendsen til NTB om arrangørens jobb.

Mildværet i Kontiolahti har skapt utfordringer, slik været også gjorde under ski-VM i Falun for bare noen dager siden.

Der måtte arrangørene tåle mye kritikk fra utøverne. Svendsen mener det er opplagt at også skiskytter-løypene bør saltes for å få fastere forhold.

– Det viser seg gang på gang at løypene blir bedre når du salter dem. Jeg vet ikke hva de driver med, fortsetter han med en oppgitt mine.

VM-KLAR: Skiskytter-VM begynner på lørdag for Emil Hegle Svendsens del. Fredag har han fått prøvd ski, løyper og børse i Finland. Foto:Vidar Ruud,NTB Scanpix

Formen i anmarsj

Løypene er ikke det eneste Svendsen har hatt å tenke på før VM-sprinten. Han har trøblet med sykdom før mesterskapet, men under fredagens pressetreff virket han pigg og klar for løp.

– Det har gått greit i det siste, og jeg har fått gjort det jeg skulle. Så gjenstår det å se hvor bra det blir.

– Jeg gikk en rolig økt i går (torsdag). Jeg skal kjøre litt på i dag og vekke kroppen til i morgen, sier Svendsen.

Han tok fire gullmedaljer og én bronse under forrige VM i tsjekkiske Nove Mesto na Morave.

– Det skal mye til for at det skal bli like bra nå. Man må alltid ha en målsetting ut fra hvor man står. Og der jeg står nå, har jeg mål om å ta en medalje. Vi håper selvfølgelig å ta gull på stafetten, men jeg tar det dag for dag og prøver å gjøre mitt beste, sier 29-åringen.

Vil gå de siste løpene

Svendsen sto over mixedstafetten for å satse maksimalt på sprint og jaktstart lørdag og søndag. Han tror formen er god nok til å gå alle de fem gjenstående VM-øvelsene.

– Hvis jeg får lov, har jeg lyst til å gå alt. Det tror jeg skal gå fint. Min største medaljesjanse slik det ser ut nå er kanskje stafetten. Det er en viktig øvelse for laget og en vi har veldig lyst til å vinne, sier han.

Svendsen peker seg ut fire tøffe utenlandske konkurrenter på sprinten.

– Om du snakker om gullfavoritter er vel (Anton) Sjipulin, (Simon) Schempp, (Martin) Fourcade og (Jakov) Fak de fire største. Og så er det utrolig mange som kan ta medalje, mener han.

I forrige VM var det Svendsen selv som vant både sprint og jaktstart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder