Norge vant stafetten etter monster-rykk av Røiseland: – Jeg satset alt

Marte Olsbu Røiseland (29) gikk en fantastisk ankeretappe og sikret Norge stafettseier Hochfilzen.

Karoline Knotten gjorde en fin første etappe, men på nummer to ble det problemer, hvor Ingrid Landemark Tandrevold måtte ut i strafferunde.

– Jeg skammer meg litt over å treffe blink i individuelle renn og ikke på stafett, spøkte hun selv til NRK.

Hadde avskrevet seiersmulighetene

Tiril Eckhoff gikk ut på 3. etappe på 12. plass, 1.06 bak Italia og Russland i tet, men etter en kanonetappe sendte hun Olsbu Røiseland ut på siste etappe på 2. plass, 25 sekunder bak Russland.

Etter siste skyting var 29-åringen 15 sekunder bak Russlands Ekaterina Yurlova Percht, men med en vanvittig fart i sporet hentet hun det inn på siste runde, og gikk Norge inn til seier i Østerrike.

– Jeg fikk positive sekunderinger om at jeg var ti sekunder bak. Så kom jeg inn i yndlingspartiet mitt. Da satset jeg alt og fikk ryggen til russeren, forklarte Olsbu Røiseland til NRK.

les også

Knuste Fourcade i sporet – sendte Norge til topps i stafett

– Vi hadde egentlig avskrevet at det skulle bli seier, og i neste bildet var hun i ryggen, det var morsomt å se, forklarte Emil Hegle Svendsen i NRKs studio.

Andre strake stafettseier

Det er den andre strake stafettseieren for Norge i verdenscupen, det er første gang siden 2005 at Norge har greid det på kvinnesiden.

– Det er imponerende det laget de har bygd opp nå, med fire gode løpere, det har vi ikke hatt på kvinnesiden de siste årene, oppsummerte Hegle Svendsen i NRKs studio.

Russland ble nummer to, mens Sveits kom på 3. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder