GULLFAMILIEN: Johannes Thingnes Bø fikk med seg kona Hedda og resten av storfamilien da alle kulene og VM-medaljene ble feiret i Holmenkollen. Foto: Jostein Magnussen

Thingnes Bø vant alt: - Kona er superstolt

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (25) avsluttet med en overlegen seier på fellesstarten i Holmenkollen. Et nærmest feilfritt renn satte punktum for en utrolig sesong for 25-åringen – og resten av de norske skiskytterne.

– Det var viktig for meg å ha familien til stede i dag. Kona er superstolt og det er skikkelig hyggelig når du merker at det kommer innenfra. Det betyr så mye, sier Johannes Thingnes Bø etter at han leverte sesongens beste løp i det som var sesongens siste verdenscuprenn. Det var en ren oppvisning.

Dette var den 16. seieren til Thingnes Bø i verdenscupen denne sesongen – på 25 renn. Med 20 treff av like mange mulige knuste han alle konkurrentene nok en gang.

– Det er jo nesten litt komisk, rett og slett, å avslutte med kanskje det beste rennet for sesongen. Det er nesten så jeg må klipe meg i armen. Jeg er utrolig stolt over at det jeg har fått til, sier 25-åringen til VG.

VG Live: Referat fra fellesstarten i Holmenkollen

Nærmest på fellesstarten var tyske Arnd Peiffer, som endte 19 sekunder bak i mål. Benedikt Doll endte på tredjeplass – 38 sekunder bak. Vetle Sjåstad Christiansen ble nest beste nordmann på femteplass.

Dermed tok Thingnes Bø sammenlagtseieren i fellesstart-cupen også. Før dagens renn lå han helt likt med franske Quentin Fillon Maillet, men franskmannen havnet langt bak i dagens renn.

Det ble en maktdemonstrasjon fra Thingnes Bø, og han brukte blant annet bare utrolige 17,2 sekunder på standplass på den tredje skytingen.

– Det er dobbelt så raskt som jeg har skutt tidligere i år, sa en fornøyd Thingnes Bø da han fikk høre tiden.

les også

Thingnes Bø ble historisk etter dobbelt norsk i Kollen: − Helt utrolig

Thingnes Bø har vunnet sammenlagtcupen i alle de fire disiplinene – jaktstartcupen, sprintcupen, fellesstartcupen og normaldistansecupen. Han vant selvfølgelig også verdenscupen sammenlagt.

I tillegg har de norske gutta vunnet nasjonscupen, stafettcupen og mix-stafett-cupen. Med andre ord blir det nesten umulig å toppe denne sesongen, sett med norske øyne.

– Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal sette på det, sa Thingnes Bø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder