TOPPMØTE: Ole Einar Bjørndalen møtte IOC-president Thomas Bach under OL i Sør-Korea. Bjørndalens jobb i Pyeongchang var å legge til rette for kona Darja Domratsjeva. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bjørndalen vraket til verdenscupen – takket nei til å gå IBU-cup

Etter å ha blitt vraket også til verdenscupen i Kontiolahti i neste uke fikk Ole Einar Bjørndalen (44) tilbud om å gå IBU-cup i Russland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Men skiskytteren takket nei. Han ønsker ikke å konkurrere på nest øverste nivå i russiske Uvat og Khanty Mansijsk.

– Beskjeden var at det ikke var aktuelt, sier idrettssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund til VG.

– Det får bli hans valg om han vil gå eller ikke. Han fikk nå tilbudet på linje med andre utøvere som er med og kjemper om plasser på verdenscuplaget.

les også

Bø-brødrene droppet stadionbesøk før OL: – Dristig

Når verdenscupen starter opp igjen i finske Kontiolahti i neste uke er det OL-troppen samt Henrik L’Abée-Lund som får sjansen. Siden de nest beste er opptatt med IBU-cupen i Russland samtidig, blir Ole Einar Bjørndalen reserve i Finland.

Kan bli reserve også i Kollen

Det er en rolle skiskytterveteranen også kan få i Holmenkollen 15. til 18. mars.

– Vi tar ikke ut noe lag før etter løpene i Kontiolahti. Vi vil vurdere prestasjonene i Finland før vi gjør et endelig uttak, bekrefter Per Arne Botnan.

Selv om Norge er arrangør i Holmenkollen så får man ikke delta med flere enn seks nasjonale løpere.

Bjørndalen har ikke gått i verdenscupen siden 10. januar. Skulle han også bli vraket til verdenscupen på hjemmebane, er det bedre muligheter for å få konkurrere i sesongavslutningen i russiske Tjumen.

I rennene i Russland fra 22. til 25. mars har Norge ekstra kvote ut ifra plasseringene i IBU-cupen.

Til verdenscupfinalen i Tjumen kommer ikke skiskytterne fra USA, Tsjekkia og Canada. De boikotter arrangementet i protest mot at Russland får arrangere verdenscup til tross for de russiske dopingskandalene.

PS! De norske skiskytterne reiser til Finland på tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder