IKKE TIL OL? Blir Ole Einar Bjørndalen til OL i Pyeongchang. Her fra 20 kilometeren i tyske Ruhpolding.
IKKE TIL OL? Blir Ole Einar Bjørndalen til OL i Pyeongchang. Her fra 20 kilometeren i tyske Ruhpolding. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Bjørge Stensbøl om OL-uttak: - Send innstillingen i retur om Bjørndalen ikke er tatt ut

Publisert: Oppdatert: 15.01.18 11:44
SKISKYTING

Svaret på om Ole Einar Bjørndalen (43) OL-vrakes kommer mandag. Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl mener tidenes vinterolympier må med.

– Hadde jeg vært i posisjon og fått en innstilling hvor Bjørndalen ikke var med, ville jeg sendt den i retur og bedt de vurdere på nytt. Om han fortsatt ikke var med, ville jeg overbestemt at Bjørndalen skal til OL, sier Stensbøl til VG.

Rundt klokken 12 mandag offentliggjøres hvilke skiskyttere som blir sendt til Pyeongchang, opplyser Halvor Lea fra Olympiatoppen.

Med åtte gull, fire sølv og en bronse er Bjørndalen historiens beste vinterolympier. Han har deltatt i seks OL og vil eventuelt utligne akeren Albert Demtschenko i antall deltakelser dersom han får billett til Pyeongchang.

Olympiatoppen siste ord

Skiskytterforbundet sender sitt uttak til Olympiatoppen. Sistnevnte kan godkjenne troppen eller sende den i retur før det kommer en ny innstilling fra forbundet. Det siste ordet har uansett Olympiatoppen.

– Jeg ville tatt ut Ole Einar for hans erfaringer og at han har vist så mange ganger hva han kan. I tillegg trøblet han med sykdom i sommer, noe som gjør at formtoppen blir forskjøvet. Jeg tror han kan bli veldig mye raskere i sporet fram mot OL og skytingen vil også bli bedre. Jeg ber Tore Øvrebø sende innstillingen tilbake hvis Ole Einar ikke er med i troppen, mener Stensbøl.

I 1992 ble ikke Linda Andersen tatt ut til OL av seilforbundet, men Olympiatoppen trosset innstillingen. Det endte med OL-gull til Andersen i Barcelona.

Denne sesongen har vært tøff for 43-åringen fra Simostranda. To ganger 18. plass er det beste han har gjort individuelt i verdenscupen. Ellers har det blitt 42., 36., 52., 46., 28., og 31.plass for folkehelten.

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Lars Helge Birkeland blir trolig tatt ut og kommer til å gå de fleste øvelsene. I tillegg skal en reserve med. Den plassen kjemper Bjørndalen om mot Henrik L’Abbe-Lund og Erlend Bjøntegaard.

– Det ville vært trist hvis han ikke blir tatt ut, men det må han isåfall forholde seg til. Men jeg mener han må med. Likevel understreker jeg at jeg respekterer de andre utøverne, sier Stensbøl.

– Kjemperart uten Bjørndalen

– Om det skulle skje (at Bjørndalen vrakes fra OL-troppen), så er det kjemperart. Han har vært med i flest OL, og han har flest gull av alle løpere. Han er tidenes vinterolympier, så det er helt rått det han har gjort, sier Johannes Thingnes Bø til NTB.

Bjørndalen har vunnet et renn i stafett denne sesongen, men har blitt vraket fra de siste stafettene.

– Vi får se hva som skjer videre. Jeg starter de rennene jeg får starte i, så får vi se, sa Bjørndalen til VG etter 42. plass på 20 kilometeren i Ruhpolding torsdag.

– Jeg har hatt et ønske om å komme til OL, men du skal jo helst ha noe i OL å gjøre. Jeg vet at jeg kan klare å komme i form til OL. Nå er det fysiske på gang og skytingen er bedre, fortsatte han.

Denne artikkelen handler om