NRK-kommentator om årets utgave av Thingnes Bø: - I ferd med å ta skiskytingen til et nytt nivå

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith mener Johannes Thingnes Bø bedriver skiskyting på et annet nivå for tiden. Og kommentatoren har også troen på at Bø kan bli historisk med flest verdenscupseirer i løpet av en sesong.

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg vil våge den påstand at Johannes er i ferd med å ta skiskytingen til et nytt nivå. De to jaktstartene i Le Grand Bornand og Anterselva er de mest imponerende forestillingene i sportens historie. Farten i sporten, treffsikkerheten, skytehastigheten - alt er perfekt.

Det sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith til VG, og fortsetter:

– Og når jeg ser hvor avbalansert fyren er, så tenker jeg at dette kan vare sesongen ut.

Etter nok en oppvisning i Anterselva på lørdagens jaktstart, tok Thingnes Bø sin tredje seier på rad, og som på sprinten tidligere i uken var det på overbevisende vis med god fart i sporet og nær perfekt skyting med 20 treff. Dermed kom Martin Fourcade og forfølgerne aldri på "skuddhold".

les også

Seieren røk da Eckhoff sprakk på siste skyting

Åtte verdenscupseirer - nærmer seg Fourcade

24-åringen lever godt med favorittstempelet før sesongens store mål: OL i Pyeongchang.

- Jeg tror jeg har det som skal til for å lykkes, men det vet en aldri. Så er fokus ikke på resultat, men gjennomføring. Veien er målet, sier Thingnes Bø til VG.

- Og hva sier du til de som tenker at Thingnes Bø er i form for tidlig?

- Bedre tidlig eller sent i form enn aldri i form, melder Bø og ler.

Bø har nå vunnet åtte renn denne sesongen. Rekorden for flest verdenscupseirer i en og samme sesong er det Martin Fourcade som har; franskmannen vant 14 renn i 2016/17.

Stabrun Smith tror Bø kan bli historisk og gå forbi Fourcade, selv om han påpeker at OL-gull ikke regnes som verdenscupseirer.

– Tar vi OL-løpene med i tellingen, så er det jo mulig. Med den seiersraten han har kan han klare det. 11 renn igjen, OL inkludert. Vinner han seks, snakker vi tangering. Det er selvsagt mulig. Det er jo bare to mann som vinner renn i år, sier han.

– Fordelen ved at Fourcade er så god er at Bø må levere fra øverste hylle hver gang om han skal vinne verdenscupen sammenlagt. Og det bør jo være mulig.

les også

Bø vant - men bommet stygt under middagen

Kun Bø-brødrene og Fourcade med seirer denne sesongen

- Men hvordan skal du beholde denne superformen til vi ser deg i Sør-Korea i neste måned?

- Jeg skal være trygg på egne valg og ikke forandre for masse på det opplegget jeg har fulgt i hele år. OL skal ikke være noe verre enn verdenscup, sier Bø til VG.

Der har han og Martin Fourcade gjort rent bord.

Det er nemlig bare Thingnes Bø (8), Fourcade (5) og Tarjei Bø (1) som har vunnet verdenscupløp denne sesongen. Og mens Fourcade har vært på pallen i samtlige 14 renn før søndagens fellesstart i Anterselva (starter kl. 14.45), har Thingnes Bø vært på pallen i 12 renn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder