AU: Synnøve Solemdal fikk seg en ordentlig blåveis like før nyttår. Her tar hun bilde av seg selv. Foto: Privat.

Skiskytter-håp krasjet stygt kort tid før OL

Skiskytter Synnøve Solemdal (28) kolliderte rett i en annen løper på ski under et testrenn, og endte på legevakten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg gikk testrenn, så når jeg skulle ut på sisterunden krasjet jeg i en fyr rett foran meg. Jeg så han faktisk hele tiden, men jeg skjønte ikke hvilken vei han gikk. Like før vi møttes tok jeg bare til høyre og han tok til sin venstre, forklarer Solemdal til VG.

Hendelsen fant sted på Lillehammer lørdag for skiskytteren som har en pallplass denne sesongen fra Østersund. Eurosport omtalte saken først.

– Jeg måtte rett til legevakten og ble sydd fire sting under øyet. Ellers gikk det bra. Jeg følte meg mest uheldig, men jeg hadde også litt flaks at det ikke var mer alvorlig, sier Solemdal.

Les mer: Bø forlovet seg rett før jul

Før denne ukes renn i Oberhof (sprint torsdag, jaktstart lørdag og stafett søndag) sier 28-åringen at alt skal gå bra.

– Det ser bare litt dumt ut. Ellers går alt bra med øyet, sier Solemdal.

Slik reagerte Solemdal på frierbrev: – Han sier han er godt utstyrt

Heldigvis for Skiskytter-Norge er hun klar for å gjøre de siste forberedelsene før OL starter 8. februar i PyeongChang. Sist sesong ble spolert av flåttbitt.

VM-GULL: Under skiskytter-VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016 vant Synnøve Solemdal (t.v.) stafetten med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Fanny Horn Birkeland. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

– Det er klart det bygger seg opp litt spenning når OL nærmer seg. Det er et stort mål, men det er mange renn før den tid.

– Har du noen konkrete mål om plasseringer eller medaljer?

– Nei, jeg har ikke det, svarer Solemdal.

Husker du? Ny trener har snudd opp ned på Bø-guttas hverdag

Tingvoll-utøveren har fire VM-gull fra stafett og miksstafett som karriere høydepunkt. Samt to verdenscupseirer i Hochfilzen i 2012 og 2013, begge på jaktstart.

– En må prøve å prestere for å gå seg i form, men det er ikke sånn at alt står og faller på de verdenscuprennene som kommer. Jeg er opptatt av å få treningsutbytte fra dem, sier Solemdal om de kommende verdenscupløpene.

– Jeg har ikke veldig høye forventninger i helgen, men skal prøve å gjøre best mulig renn for å komme meg i form. Det skal bli godt å gå løp etter julepausen, understreker 28-åringen.

Dette sa Solemdal etter hun tok over verdenscupledelsen i Østersund:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder