Feilfrie Thingnes Bø knuste alle: – Et perfekt løp!

Johannes Thingnes Bø traff på samtlige 20 skudd og gikk inn til sesongens første norske skiskyting-triumf.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I solfylte omgivelser i Anterselva, Italia, sto det etter siste skyting mellom franske Quentin Fillon Maillet og Johannes Thingnes Bø, og det endte med seier til nordmannen. Thingnes Bø gikk inn på tiden 37.04, 3,7 sekunder foran Fillon Maillet.

Les også: Bjørndalen og Fourcade forbannet på skiskytterforbundet

Seierherren var ikke overraskende fornøyd etter rennet.

– Herregud så deilig! Det er et perfekt løp. Det har gått dårlig i det siste, men nå vant jeg igjen så jeg er fornøyd, sier han til NRK.

Thingnes Bø forteller at skiskytter-bror Tarjei Bø motiverte ham etter siste skyting.

– Planen i dag var å skyte best mulig, og etter siste treffet så var det en kamp mot franskmannen (Fillon Maillet). Jeg tenkte at Tarjei satt og så på hjemme ,og han pushet meg frem på en måte, forteller en fornøyd vinner.

Les også: Bjørgen skal vitne i Johaug-høringen

Og at ting gikk etter planen er det ingen tvil om. Thingnes Bøe skjøt feilfritt og var den eneste som traff på samtlige 20 skudd i dag. Det førte til Norges første verdenscupseier i skiskyting denne sesongen. Det var også Norges første individuelle seier på herresiden i Anterselva siden 2009.

Russiske Anton Shipulin endte på 3. plass. Emil Hegle Svendsen ble Norges nest-beste og tok 4. plassen, 25 sekunder bak sin norske lagkamerat. Ole Einar Bjørndalen gikk i mål minuttet bak Thingnes Bøe, på 10. plass.

Fått med deg? Petter Northug risikerer vraking

Forhåndsfavoritten Martin Fourcade lå lenge i tet, men franskmannen skjøt seg bort på tredje skyting og klarte aldri å hente seg inn igjen. Han endte på 5. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder