Super-Svendsen fikk revansje, og: Bjørndalen (42) tok sin 42. VM-medalje: - Kapabel til hva som helst

VM-konge Fourcade med gull-hat-trick - slettet Poirées franske rekord

HOLMENKOLLEN (VG) Ole Einar Bjørndalen (42) sikret seg sin 42. (!) VM-medalje med sølv på dagens jaktstart - og Emil Hegle Svendsen (30) sørget for at det ble to norske på pallen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Men ingen kunne gjøre noe med VM-konge Martin Fourcade.

Den 27 år gamle franskmannen gikk ut nesten halvminuttet foran sine konkurrenter på dagens jaktstart og så seg aldri tilbake.

Med det sikret han seg VM-gull nummer tre på tre øvelser i Kollen - og sitt niende VM-gull i karrieren. Det gjør han til tidenes franske skiskytter i VM-sammenheng, med ett gull mer enn Raphaël Poirée.

VG LIVE: Vi fulgte herrenes jaktstart med argusøyne her!

Stum av beundring

Bak ham var det adskillig mer spennende, men etter en nervepirrende sisteskyting, der alle i tet bommet, kunne Ole Einar Bjørndalen nok en gang juble for VM-medalje.

Hans 42. i rekken, denne gang i form av et sølv. Til ellevill jubel fra Kollen-publikumet.

– Å vinne to sølv her er over all forventning og jeg er vanvittig fornøyd med det. I dag var det større sjanse for å vinne enn å tape sølvet. I forhold til forberedelser er dette noe av det beste jeg har gjort når det kommer til VM, sier Bjørndalen etter karrierens 14. VM-sølv.

Så la han til: – Å gå på hjemmebane er bare helt ubeskrivelig.

– Han slutter aldri å imponere. Og det er spesielt imponerende at han klarer sølvet selv med to bom, legger tidligere skiskytterdronning Liv Grete Skjelbreid til på NRK.

– I den formen han er i nå, er han kapabel til å klare hva som helst, mener hun.

FIKK DU MED DEG? Gull-Fourcades krasse svar til Bø

TIDENES VM-KONGE: Ingen har flere VM-medaljer i skiskyting enn Ole Einar Bjørndalen. 42-åringen står med hele 42 medaljer. Foto: Mattis Sandblad , VG

Bjørndalen: - Veldig fornøyd

Selv er Bjørndalen strålende fornøyd og oppsummerer slik:

– Det var et veldig bra renn og jeg er veldig fornøyd. Det kunne gått alle veier, men jeg hadde flaks at de andre bommet på siste stående. Hadde de ikke gjort det, kunne det blitt 4. plass.

Han fikk ikke med seg at Fourcade bommet to ganger på den siste skytingen, der også Bjørndalen røk på en bom. Han tror imidlertid ikke at mye ville vært annerledes dersom han visste om det.

– Det fikk jeg ikke med meg, men jeg var uansett offensiv med tanke på de bak meg. Jeg skulle gjerne ha visst at han bommet, men kanskje hadde jeg bommet uansett. Det er vanskelig å si, sier Bjørndalen til NRK.

Revansje for Super-Svendsen

VM-KLEM: Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen gratulerte hverandre etter søndagens konkurranse. Foto: Mattis Sandblad , VG

Bak ham igjen gjorde Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen, som startet som nummer 17, opp om VM-bronsen etter en dramatisk avslutning.

Sistnevnte dro til på «Northug-flata» og sikret VM-bronsen før oppløpet. Etterpå uttalte han at han var «veldig lettet».

LES OGSÅ: Super-Svendsen skuffet i går | Fikk sin revansje i dag

– Det er de tre som har vært aller best i skiskyting de siste årene som ender på pallen her i Kollen. Det er hall of fame, sier NRK-kommentator Ola Lunde.

– Jeg unner Emil den bronsen vanvittig mye, selv om det var synd at det var Johannes som gikk glipp av den, sier Liv Grete Skjelbreid på NRK.

LES OGSÅ: Gull-Tiril om geværdramaet før start | Familien Eckhoff gråt av glede

KOLLEN-KONGE: Martin Fourcade står bokført med et realt VM-gull-hat-trick i Holmenkollen. Tre gull på tre øvelser er det blitt på franskmannen. Foto: Mattis Sandblad , VG

Les også

 1. Lillebror Bø om storebrorens nedtur: – Blir så lei meg på hans vegne

  HOLMENKOLLEN (VG) Tarjei Bø (27) forsøkte å skyte sitt livs serie, men det endte med tre bom og en 54. plass på sprinten.
 2. Her hylles skiskytterkongen

  HOLMENKOLLEN (VG) 42 år og 41 VM-medaljer. Ole Einar…
 3. Plutselig ble skiskytter-VM eventyrlig

  Tiril Eckhoff perset med VM-gull på hjemmebane. Ole Einar Bjørdalen tok sin 41. VM-medalje som 42-åring.
 4. Gull-Eckhoff om geværdramaet: – Tror de rundt ble mer stresset enn meg

  OSLO SENTRUM (VG) Etter å ha fått VM-gullet rundt halsen, fortalte Tiril Eckhoff (25) hvordan hun opplevde geværdramaet…
 5. Skuffet Svendsen: – Føltes som bakken reiste seg mot meg og slo meg i trynet

  HOLMENKOLLEN (VG) I slutten av januar gikk Emil Hegle Svendsen (30) i dekning for å finne formen til VM på hjemmebane.
 6. Superveteranen Bjørndalen med nok en VM-medalje: – Det var et gulløp

  OSLO/HOLMENKOLLEN (VG) Han slutter aldri å imponere. Med sine 42 år tok Ole Einar Bjørndalen nok en mesterskapsmedalje.
 7. Bjørndalen er mesternes egentlige mester

  Under en utendørs bordtenniskamp vi hadde i Dolomittene, sa…
 8. Svendsen om at Fourcade kan bli VM-konge: – Verste som kan skje

  HOLMENKOLLEN (VG) Emil Hegle Svendsen er usikker på hvor god form han er i, men han er bombesikker på én ting: Han unner…
 9. Fourcade skeptisk til Bjørndalen før VM: – Jeg har ikke troen

  Ole Einar Bjørndalen (42) skal gjøre sitt siste VM som skiskytter. Hans franske rival Martin Fourcade (27) tror ikke det…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder