FRA GLEDE TIL SKUFFELSE: Mens Martin Fourcade sitter i 'varmestua» og ser på innspurten av normaldistansen passerer en skuffet Johannes Thingnes Bø etter nok en 4. plass. Foto: Jostein Magnussen , VG

Fourcade om Bøs millimeter-bom: – Skiskyting er enkelt, du må treffe innenfor blinken

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (22) var én millimeter unna å ta fra Martin Fourcade (27) VM-gullet. Den franske verdensmesteren fikk med seg dramaet, men mener slikt bare er en del av skiskytingen.

  • Lillian Holden
  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg så det på storskjermen. Det er en del av skiskytingen. Jeg bommet også på et skudd, uten at jeg vet hvor nær det var. Skiskyting er enkelt, du må treffe innenfor blinken, da er det ok. Skyter du utenfor, er det ikke ok, sier Fourcade til VG.

Bø om bommen: – Kødder du? Var jeg så nær?

Bø, med sine tre fulle hus på de tre første skytingene og sin høye fart i sporet, ble den eneste reelle utfordreren til suverene Fourcade på dagens normaldistanse. Fourcade hadde allerede forsvunnet ut på den siste runden da Bø kom inn til siste, og avgjørende, skyting.

De fire første blinkene falt som de skulle. Men så gikk det femte skuddet. TV-bildene viste at kula traff ved siden av blinken - men likevel så nær at den ble stående og gynge.

Nærmere kan man knapt komme.

– Det er veldig kjedelig. Det er bevegelse i blinken, du kommer ikke nærmeste, rett og slett. Det er veldig, veldig nært. Jeg gjør en kjempejobb i dag, men sitter nok en gang uten medalje. Det er jo blitt en komedie etter hvert. Det er stang på stang på stang ut, sa Bø til VG etter løpet.

Fått det med deg? Skiskytter tatt for doping

Burde oljet blinken bedre

Han viser gjentatte ganger med fingrene hvor nær han var, og innledet møtet med pressen med å si at han var «et hårstrå unna» å treffe.

– Jeg tror jeg er den som har vært nærmest i verdenshistorien å ta gull, og så får jeg ikke medalje en gang, sier Bø, som tok sin tredje fjerdeplass i dette VMet i dag.

Også broren Tarjei Bø, som selv fikk tre bom og havnet langt nede på listene i dag, så hvor nær lillebroren var ved å bli verdensmester.

– Det er er jo så lite som man kan få det. Han får skylde på arrangørene. De skulle ha oljet blinken bedre. Det er nok for mye gammel rust der som henger igjen, sier Bø og ler.

– Han er såklart skuffet nå. Men dette er den beste 20 kilometeren han har gått. Fourcade skal ikke føle seg for trygg, for Johannes er virkelig på gang, slår storebroren fast.

Ole Einar Bjørndalen hadde også sett hvor hårfint unna gulltriumf Bø til slutt kom. Han håper på stigning i programmet for mannen som nå har hanket inn tre fjerdeplasser på tre mulige forsøk.

– Johannes er veldig nær nå. Han har hatt stang ut og jeg får håpe for alles del at vi får det til sammen på stafetten og at han går inn til medalje på fellesstarten, sier han til VG.

Anbefalt: Dette ble vendepunktet for Svendsen

– Ingen er uslåelig

Fourcade har blitt den store VM-kongen i Holmenkollen, med fire gull på fire konkurranser. Først vant Frankrike mix stafetten, deretter tok han gull både på sprinten og jaktstarten. I dag kneppet han altså også normalen.

– Er du uslåelig?

– Jeg synes ikke det. Ingen er uslåelig. Jeg er selvsikker i sporet, og jeg vet hvordan jeg skal få ut min aller beste skiskyting. Det er vanskelig å få til. Jeg er fornøyd, og jeg er glad for at jeg nå kan nyte dette uten press. Jeg er allerede full av glede, sier den suverene franskmannen til VG.

PS! Det neste løpet i VM er kvinnestafetten. Den starter klokken 15.30 fredag, og du kan se hele konkurransen på NRK.

Mer om

  1. Skiskyting

Flere artikler

  1. Én millimeter kostet Bø gullet: – Kødder du? Var jeg så nærme?

  2. Svendsen: – Drømmescenario å spurte mot Fourcade

  3. Her får Johannes gullklemmen av mamma: - Det er veldig spesielt for meg

  4. Thingnes Bø med Sverige-stikk etter VM-gull: – Fjerdeplass er bra

  5. Overlegen norsk stafettseier - Thingnes Bø hylles som «gullgrossist»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder