VANT PRESIDENTKAMPEN: Olle Dahlin (t.v.), her sammen med kong Carl Gustaf og treneren Wolgang Pichler under vinterens OL i Pyeongchang, blir ny IBU-president. Foto: Anders Wiklund/TT/NYHETSBYRÅN

Han tar over for Besseberg som IBU-president

Olle Dahlin (64) blir ny president og etterfølger Anders Besseberg i det internasjonale skiskytterforbundet for de neste fire årene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Svensken, som er president i det svenske skiskytterforbundet, fikk 39 stemmer, mens den andre kandidaten, Baiba Broka fra Latvia, fikk 12 stemmer på IBU-kongressen nå i ettermiddag.

Det har vært mye bråk i oppkjøringen til IBU-kongressen i Kroatia. Blant annet har Baiba Broka beskyldt Dahlin for en skitten valgkamp hvor det skal ha blitt hevdet at hun var påvirket av russiske lobbyister.

Broka mente seg også utsatt for personlige angrep fra Dahlins side, noe svensken har avvist.

les også

Omstridt politiker vil overta etter Besseberg: – Jeg er ikke nasjonalist

– I mine øyne var han den eneste kandidaten jeg hadde tiltro til. Det hadde ikke føltes bra med Broka som president, derfor er jeg veldig glad for beslutningen, sier skiskytter Sebastian Samuelsson til Expressen.

– Er lettet

– Jeg må si at jeg er lettet. Det føles godt at Olle tok «hjem» dette, sier den svenske OL-helten.

Olle Dahlin har sittet som visepresident under Anders Besseberg siden 2014. Hans uttalte mål er å gjenoppbygge tilliten til det internasjonale skiskytterforbundet.

Nå i ettermiddag vant tsjekkiske Jiri Hamza avstemningen om å bli første visepresident. Han fikk 30 stemmer, mens tyske Franz Steinle fikk 20 stemmer.

Tidligere skiskytterpresident i Norge, Tore Bøygard, trakk sitt kandidatur til visepresident-jobben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder