Thingnes Bø med sesongens første seier: - Nå har jeg tidenes mulighet

POKLJUKA (VG) Johannes Thingnes Bø (25) hadde en bom på sesongens første sprint, men en overlegen fart i sporet sikret ham seieren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg visste at han kom til å vinne i dag. Vi har ikke lov til å tippe penger på hverandre, men hvis det var mulig, hadde jeg satt hus og hytte på ham. Han var revansjesugen, og da er han farlig, sier storebror Tarjei Bø.

– Han sa det til meg i går at jeg kom til å vinne med én bom også, så det var bare å roe ned. Men jeg var nervøs før start, innrømmer Johannes Thingnes Bø overfor VG.

I målområdet ble han gratulert av skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, som slo av en lang prat med sin gamle lagkamerat.

Thingnes Bø vant åtte ganger sist sesong. Nå er han i føringen med den gule «ledertrøyen».

– Sesongen i fjor åpnet med seier, og så kom det vel en 13. og en 12. plass. Foreløpig ligger det an til en bedre starthelg. Nå har jeg tidenes mulighet til å øke på søndag, sier 25-åringen vel vitende om at Martin Fourcade forlot stadion med en skuffende 24. plass.

– Kjempeopptur

– Han er nok ikke i toppslag. Hva som er i veien, vet jeg ikke. Men jeg er langt unna toppformen selv også. At jeg klarer å få ut potensialet nå er veldig kjekt. Det er ikke sikkert jeg vil komme til å gå så mye fortere utover, men jeg kommer til å føle meg bedre. Så mangler jeg litt rå styrke i overkroppen. Foreløpig er det beina som gjør jobben og stavene bruker jeg nesten som støttepinner, sier Thingnes Bø.

Og også Tarjei Bø var fornøyd med sin prestasjon, selv om det til slutt endte med den noe bitre fjerdeplassen.

– Det var en kjempeopptur fra i går, da det var en feil med systemet. I dag var det deilig å være seg selv igjen, fortsetter storebror Tarjei.

les også

Thingnes Bø vil søke råd hos TV 2-ekspert Bjørndalen

TIL TOPPS: Johannes Thingnes Bø etter premieutdelingen i Pokljuka. Foto: Jostein Magnussen, VG

Pettersen overrasket

Men mer overraskende enn Thingnes Bø sin seier var 22 år gamle Sindre Pettersen, som skjøt ti treff og gikk inn til 6. plass fra et sent startnummer.

– Helt rått og utrolig gøy. Jeg greide å slappe av, da sitter det, ikke mye kan sammenlignes med dette, en helt syk følelse, sa en tydelig adrenalinfylt Pettersen til NRK.

Storebror Tarjei Bø bommet også én gang, men var i mål 31 sekunder bak lillebror. Det så en stund ut til å kunne holde til pallplass, men han falt ned på 4. plass.

les også

Fourcade kom ikke over tre tap til Svendsen: – Han tok igjen med renter

– Det var to forskjellige personer. I går var det julepølse på tur, i dag var det skikkelig sprut, ler Bø av egen innsats torsdag og fredag.

Henrik L´Abée-Lund endte på 8. plass, i det som ble en knallsterk norsk dag med fire inne på topp ti.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder