Gullvinneren: - Det får hun nesten tåle

Skogrand: Dette er Emils dag, og fokuset ligger der

KJÆRESTER: Emil Hegle Svendsen har funnet kjærligheten med TV 2-sportens anker Samantha Skogrand (t.h.). Det skaper ekstra utfordringer for TV 2s sportsredaksjon. Til venstre jubler Emil Hegle Svendsen som tirsdagens OL-gull. Foto: TV 2 / Bjørn Steinar Delebekk, VG

Gull-Svendsens TV 2-kjæreste tatt av lufta

SOTSJI/OSLO (VG) TV 2s sportsanker Samantha Skogrand (24) fikk ikke lede sendingen tirsdag kveld på kjærestens gulldag.

  • Mads A. Andersen
  • Fredrik Saltbones

Artikkelen er over seks år gammel

- Hun skrev på SMS at hun ble sendt hjem, men det var helt greit, sa Emil Hegle Svendsen etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen på kveldens medaljesermoni.

- Bryr du deg noe om det egentlig - at hun ikke får jobbe i kveld?

- Nei, det får hun nesten tåle. Det er OL bare hvert fjerde år, sa Svendsen til VG med et stort glis.

28-åringen spurtet inn til gull på fellesstarten i OL på mest dramatiske vis. Super-Svendsen spurtslo Martin Fourcade med få centimeter på mållinjen i Sotsji.

Hjemme i Norge skulle TV 2-kjæresten Samantha Skogrand egentlig presentere nyheten i TV 2s hovedsending. Det ble ikke noe av.

- Feil og uriktig fokus

- Vi har funnet det mest riktig å gi henne fri i dag.

FIKK GULLET: Emil Hegle Svendsen viser stolt frem gullmedaljen etter kveldens seremoni. Foto: Scanpix

Thea Olsen kommer inn som erstatter og ankrer sportsnyhetene utover kvelden på TV 2, opplyser kommunikasjonssjef i kanalen Jan-Petter Dahl i en E-post til VG.

- Kan du si noe om hvorfor dere har funnet det mest riktig å gi henne fri i dag?

- På bakgrunn av utallige henvendelser, fant vi ut at det på en såpass spesiell dag, ville gi feil og uriktig fokus på formidleren. Det er gull-vinneren som er i fokus i dag, svarer Dahl.

- Det er helt uproblematisk og det ligger heller ikke noe dramatikk bak valget. Det er 100 prosent frivillig at jeg ikke jobber. Dette er Emils dag, og fokuset ligger der. Det er ekstra gøy å se at Norge har hatt flere å glede seg over i Sotsji i dag, sier Samantha Skogrand til VG.

GULLSPURT: Emil Hegle Svendsen var best i spurten mot Martin Fourcade på herrenes fellesstart. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

Vurderer fra sak til sak

I starten av februar handlet hovedsaken i sportsnyhetene til TV 2 om Hegle Svendsen mens Skogrand var på jobb. Den gangen så ikke TV 2 seg nødt til å gjøre grep.

TV-kanalen påpekte likevel at de vurderer hva hun kan presentere fra gang til gang.

- Vi har vært oppmerksomme på denne utfordringen en stund, og vi har gitt vaktsjefen i oppgave å styre dette fra sak til sak, sa TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG.

Sportssjefen sa også at han håpet at denne problemstillingen ville dukke opp flere ganger.

- Jeg håper jo virkelig det vil skje igjen, hvis ikke betyr det at han ikke gjør det så bra under OL, sa Jansen Hagen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder