SÅ NÆR, SÅ NÆR: Dominik Windisch går først i mål foran Johannes Thingnes Bø på mix-stafetten. Foto: Jostein Magnussen

Sekunddrama da Norge tok 2. plass: – Vi bør jo få litt kjeft

ÖSTERSUND (VG) Selv ikke en fantastisk oppvisning på siste skyting holdt. Johannes Thingnes Bø (26) og Norge ble knepent slått av Italia på mix-stafetten.

  • Jostein Magnussen

Etter å ha brukt 15 ekstraskudd hadde Thingnes Bø et vanskelig utgangspunkt da han gikk ut 1.07,8 bak Dominik Windisch og Italia på den siste etappen. Thingnes Bø tok mye i sporet, men rotet det til for seg selv på den første skytingen.

Men på siste stående skyting viste 26-åringen klasse. Han fikk ned alle fem blinkene i rekordfart. Dermed var forspranget til Italia kommet ned i 12 sekunder.

Windisch holdt likevel unna på sisterunden og gikk i mål 4,1 sekunder foran Thingnes Bø. Sverige tok 3.-plassen foran Russland.

les også

Ustoppelige Riiber – har vunnet 14 verdenscuprenn på ett år

– Var nervøs

– Det er ikke lett å gjøre jobben din når du har Johannes bak deg og han «fyller». Jeg var nervøs, men heldigvis holdt det til slutt, sier Dominik Windisch.

Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø gikk de tre første etappene for Norge. Bare Bø klarte å hente sekunder på italienerne før lillebror Bø skred til verket.

– Det skjer nesten aldri at du går til topps med 15 ekstraskudd som vi brukte i dag. Vi bør jo få litt kjeft for skytingen i dag, men forutsetningene var vanskelig i dag. Selv det beste laget, Italia, hadde jo ni bom, sier Tarjei Bø til VG.

– Det er en dårlig kombinasjon når det er første rennet, alle er ekstra nervøse og det er vind, fastslår Ingrid Landmark Tandrevold som ikke var fornøyd med å bruke fem ekstraskudd på sine to skytinger.

les også

Johaug synes synd på Frida Karlsson og advarer supertalentet

På parstafetten tidligere i dag følte Marte Olsbu Røiseland og Vetle Sjåstad Christiansen at de fikk godt betalt med 3.-plassen etter 16 bom og én strafferunde i verdenscup-premieren.

På parstafetten var ikke skytingen god nok til å slå Sverige og Tyskland, som tok 1. og 2.-plassen. Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson sørget for en populær hjemmeseier.

Svenskene slo det norske laget med hele 40,4 sekunder. Tyskerne var drøyt 18 sekunder bak i mål.

– I den neste konkurransen bør vi få starte ett minutt før de andre. Marte har hatt trøbbel med en hofte og jeg har operert kneet, fleipet Vetle Sjåstad Christiansen på pressekonferansen etter stafetten.

les også

Mari Eide advarer mot sleivkommentarer: – Kjipt å få kommentarer på at man var feitere enn andre

– Lover godt

– Både Marte og jeg føler vel at vi fikk godt betalt med en 3. plass etter den skytingen. Vi kom veldig godt ut av det sammenlignet med den prestasjonen vi selv følte vi hadde. Det lover godt når vi føler at vi gjorde et «dårlig» løp og likevel klarer å bli nummer tre, sier Christiansen til VG.

Som en av de høyeste i startfeltet fikk 27-åringen ekstra problemer med den sedvanlige Östersund-vinden på standplass.

– Det dro godt i kroppen på den ene serien. Jeg følte at jeg traff på mye, men det gikk ut. Det ble en røff start.

Marte Olsbu Røiseland er glad verdenscuppremieren er historie.

– Det er et kaotisk renn og spesielt siden det er det første for sesongen. Det er mye vilje blant veldig mange utøvere – inkludert meg selv. Du merker at stressnivået er ekstremt høyt. Derfor er det deilig å ha dette løpet unnagjort. Nå tenker jeg at stresset er ferdig, det er bare å senke skuldrene og slappe litt av, sier Olsbu Røiseland.

Både hun og Sjåstad Christiansen skal i aksjon i morgen her i Östersund på sprinten.

PÅ PALLEN: Vetle Sjåstad Christiansen og Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre på blandet-stafetten i verdenscupåpningen. Til venstre, tyskerne Franziska Preuss og Erik Lesser, som tok 2.-plassen. Foto: Jostein Magnussen, VG

Mer om

  1. Vintersport

Flere artikler

  1. Olsbu Røiseland reddet Norge – VM-gull på stafetten

  2. Thingnes Bø avgjorde stafett-thriller: – En stor dag

  3. Thingnes Bø skuffet over sølv: – Nå får vi tyn av gulljentene

  4. Olsbu Røiseland med historisk medaljetriumf: – Det største jeg har opplevd

  5. Olsbu Røiseland og Wierer er best av alle: – Helt vilt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder