Fourcade vant – Tarjei Bø glemte å gå strafferunde

Med Johannes Thingnes Bø hjemme på «pappaperm» benyttet Martin Fourcade sjansen og vant sprinten i Oberhof. Tarjei Bø dummet seg ut.

Fourcade imponerte med 10 treff da han tok sin 78. verdenscupseier foran landsmann Émilien Jacquelin og tyske Johannes Kuehn.

Franskmannen var også raskest i sporet i den snøfattige løypen.

– Jeg har en fordel av at Johannes ikke er her. Det er bare å ønske han lykke til med fødselen, var hilsenen fra Fourcade.

– Kanskje noe av det beste han har gjort i år, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde.

I fraværet av Johannes Thingnes Bø som har vunnet fem av syv verdenscuprenn denne sesongen, kunne Fourcade ta sesongens andre. Dermed tar franskmannen innpå Thingnes Bø også i verdenscupsammendraget.

Måtte gå tilbake

Nå har franskmannen bare 47 poeng opp til ledende Thingnes Bø, som kommer til å stå over rennene i Ruhpolding og trolig også Pokljuka.

For Tarjei Bø ble sprinten i Oberhof et mareritt. 31-åringen gjorde jobben på første liggende skyting, men fikk en runde på liggende. Så kom tabben som kostet han en god plassering.

Bø glemte å gå ut i strafferunden, kjørte ned en bakke, oppdaget tabben og måtte gå tilbake. Dermed tapte han mange sekunder. I mål var han hele 1.54 bak Fourcade. Inn til skyting var det bare 10 sekunder som skilte de to.

Dermed falt han som en stein på resultatlisten og endte til slutt på en 24. plass.

– En barnefeil

– Jeg var fornøyd med løpet mitt. Jeg var bare så bestemt på å kline til og komme meg ut fra skytingen. Så kom jeg på at «du skulle gå en strafferunde du, Tarjei». Så måtte jeg snu og gå hele bakken opp. Jeg gjør en barnefeil som aldri har skjedd meg, sier Tarjei Bø til NRK.

– Det er en stor tabbe, men jeg har gjort det samme selv, sier Martin Fourcade som gikk bort og trøstet nordmannen.

Erlend Bjøntegaard ble Norges beste med sin 8. plass. Johannes Dale ble nummer 9 og Vetle Sjåstad Christiansen nummer 10.

PS! Lørdag er det stafett for kvinner (kl. 12.00) og herrer (kl. 14.15).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder