GODT LØP: Tiril startet som nummer 30 på dagens jaktstart, men gikk i mål som nummer fem. Her er hun fra sprinten i Östersund.

GODT LØP: Tiril startet som nummer 30 på dagens jaktstart, men gikk i mål som nummer fem. Her er hun fra sprinten i Östersund. Foto: Jostein Magnussen , VG

Tiril Eckhoff gikk opp 25 plasser

Tiril Eckhoff (25) gikk en strålende jaktstart i Østerrike, men to bom på siste skyting ødela for pallplassen.

Hege Dancke Stølan
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På gårsdagens sprint i skiskyting i Hochfilzen skjøt de norske jentene seg bort, og hadde tilsammen 14 bom av 50 mulige. Franziska Hildebrand, Maren Hammerschmidt og Miriam Gössner sørget for at det ble tysk pall.

LES OGSÅ: Feilfri skyting og tredjeplass for Bø

Fanny Horn Birkeland var Norges beste på en 18. plass, og startet dagens jaktstart 54 sekunder bak.

Tiril Eckhoff gikk ut som nummer 30, 1.14 bak, men gikk raskt i sporet, og med feilfri skyting på de tre første skytingene klatret hun raskt på resultatlisten underveis. Etter tredje skyting lå hun bare åtte sekunder bak pallen.

Men på den siste skytingen bommet hun to ganger, og mistet derfor verdifull tid, og sjansen til å ta en pallplass. Men hun gikk opp 25 plasser, og tok femteplassen, 28,7 sekunder bak Laura Dahlmeier, som tok seieren. Hammerschmidt og Soukalova tok de to andre pallplassene.

Fanny Horn Birkeland tok niendeplassen, 49,1 bak, og gikk også opp mange plasser.

Synnøve Solemdal og Hilde Fenne gikk ut henholdsvis 1.21 og 1.29 bak, Solemdal endte på 33. plass, og Fenne på en 39. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder