PÅ PALLEN - IGJEN: Her går Ole Einar Bjørndalen over mål og tar 3. plassen på sprinten.

PÅ PALLEN - IGJEN: Her går Ole Einar Bjørndalen over mål og tar 3. plassen på sprinten. Foto: Jostein Magnussen , VG

Kongen av skiskyting fulgte opp drømmeåpningen: Bø om Bjørndalen: – Jeg bør være foran «gamlefar»

Thingnes Bø og Hegle Svendsen sikret sjette- og syvendeplass

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Ole Einar Bjørndalen (41) fulgte opp seieren i verdenscuppremieren med nok en sterk prestasjon. Problemet var bare at Martin Fourcade var umulig å hamle opp med.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dermed ble det en tredjeplass på 41-åringen - tre dager etter at han på imponerende vis sikret sin verdenscupseier nummer 95. I mål var han et snaut minutt bak Fourcade og bare fire sekunder bak Arnd Peiffer fra Tyskland.

– Dette var bra, veldig bra. Jeg følte meg sprekere i sporet i dag og klarte å gå bra de siste to kilometerne. Det var oppgaven i dag, sier Bjørndalen til VG.

De to bommene forklarer han slik:

– På liggende tok jeg en feil avgjørelse på vinden, på stående hadde jeg mer flaks. Det blåste så mye i kroppen at jeg kunne endt opp med både to og tre bom.

– Bør slå gamlefar

Johannes Thingnes Bø ble nummer seks og Emil Hegle Svendsen nummer syv. Alle de tre nordmennene på topp ti-listen bommet to ganger, noe som fikk Thingnes Bø til å gjøre narr av egen langrennsform.

NY TRIUMF: Martin Fourcade vant sprinten i Östersund - i år som i fjor. Foto: Jostein Magnussen , VG

– Havner jeg på pallen eller blir topp seks er jeg fornøyd ut i fra det jeg viste på tidligere i uka. Det stiger mer. Det mangler litt, men jeg bør være foran gamlefar med like mange treff, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter sitt løp, med klar henvisning til det sterke løpet til lagkamerat Bjørndalen.

– Han viser at det ikke er noe blaff det som skjedde på onsdag. Kongen er tilbake igjen! sier Thingnes Bø til NRK litt senere.

Emil Hegle Svendsen var lenge med men fikk store problemer med vinden på siste skyting.

– Det ble litt bingo. Jeg fikk en skikkelig vindkule på stående og da ble det vanskelig. Jeg ble stående lenge og da begynte beina å riste, sier Svendsen til VG.

– Formen er et stykke unna, det kjenner jeg. Men jeg får gode gjennomkjøringer og en topp 10-plassering er ikke så ille.

Henrik L'Abée-Lund ble nummer 12, Tarjei Bø 28, Lars Helge Birkeland tok 56. plassen.

Trodde ikke det holdt til seier

Martin Fourcade vant sprinten - i år som i fjor.

– Jeg er i god form og hodet er med. Jeg føler meg mer rolig. I dag ville jeg gjøre det bra - ikke for å få revansje på Ole Einar Bjørndalen. Jeg regnet med at selv med en bom ville jeg være med i toppen. Jeg fikk to og trodde ikke det skulle holde, sier Fourcade.

I mål var han hele 51 sekunder foran Arnd Peiffer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder